Sustenabilitatea, o alegere usoara zi de zi

Sustenabilitatea, o alegere usoara zi de zi

Sustenabilitatea, o alegere usoara zi de zi

 

written by The Social Boutique.

Stim foarte bine ca totul in viata se rezuma la alegeri. Puterea de a alege apartine fiecaruia. Avem acest liber arbitru de a decide ce este mai bine pentru noi si ne preocupam de acest aspect constant.

 

Dar de binele Planetei cine se preocupa? Generatia noastra a ajuns sa consume in acest moment resurse naturale care apartin generatiilor viitoare si suntem in cursa contracronometru pentru reducerea datoriei fata de Planeta.

 

In ritmul actual de consum de resurse, specialistii avertizeaza ca ar fi nevoie de 1,7 planete de dimensiunea Terrei pentru a asigura nevoile populatiei mondiale intr-un mod durabil.

 

Nu crezi ca este timpul sa facem ceva pentru aceasta Planeta care ne-a binecuvântat cu atatea minunatii?

 

Gandeste-te…tot ce ne inconjoara si este mai frumos vine de la natura. Tot ce ne face bine, ne vindeca si ne bucura este de la natura.

 

O lume intreaga, nu mai putin de 193 de state membre ale Organizatiei Natiunilor Unite, printre care si Romania, si-au asumat prin Agenda 2030 cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila si un viitor sustenabil. O agenda de actiune ambitioasă pentru eradicarea saraciei extreme, combaterea inegalitatilor si a injustitiei, si desigur, protejarea Planetei pana in 2030.

 

Prin cateva simple alegeri, fiecare dintre noi poate pune umarul la alinierea activitatilor curente cu ritmul naturii si intreaga viata de pe Planeta.

 

Si crede-ne pe cuvant…este mai simplu si mai la indemana decat ai putea crede.

 

Daca noi aici la Origin si Natural am reusit să cream produse de marochinarie, high-tech si decoratiuni pentru casa din piele reciclata, fara niciun fel de substanta chimica, atunci cu siguranta si tu poti sa faci alegeri mai constiente, mai sustenabile, in eleganta armonie cu natura.

 

Moda de consum, adica aparitia constanta de stiluri noi la preturi scazute, a dus la o crestere substantiala a cantitatii de haine care se produc si se arunca. Nu este pacat de tot efortul depus pe intreg lantul de productie?

 

Moda viitorului nu va mai arata asa. Moda viitorului este sustenabila si circulara. Si nu, sustenabil nu inseamna mai scump pe termen lung. Inseamna durabil, de calitate si economic, pe termen lung. Sustenabilitatea este capacitatea de a exista constant.

 

Ce poti face? De fiecare data cand vrei sa cumperi ceva, gandeste-te pret de cateva momente la impactul pe care produsul respectiv il are asupra mediului. Citeste eticheta cu atentie si alege produse din materiale reciclabile sau biodegradabile, realizate in mod responsabil si adaptate perfect tie si stilului tau de viata.

 

Munca noastra aici la Origin si Natural este orientata spre a crea produse rezistente si de calitate, din gama celor pe care le folosim frecvent: posetele, portofelele, husele pentru telefon si laptop sau chiar decoratiuni. Echipa noastra le eco-proiecteaza cu un tratament nepoluant, cu un consum redus de apa si energie.

 

Asadar, noi am ales. Am ales sustenabilitatea ca stil de viata, ca forma de respect fata de Planeta. Sustenabilitate este o alegere, o simpla alegere, constienta si asumata. Alege-o si tu astazi, si maine si in fiecare zi.

 

 

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!