"Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!"

"Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!"

       "Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!" este unul din cele mai celebre citate ale lui Mahatma Gandhi.
        Si pentru ca noi credem in adevarul acestei afirmatii, azi vrem sa lansam in comunitatea noastra o categorie noua de articole pe blog, articole care sa aduca in fata voastra oameni frumosi care, prin ceea ce fac aduc bucurie, schimba in bine lumea din jurul lor. Astfel, atunci cand vom intalni in drumurile noastre astfel de oameni, ii vom aduce in fata voastra prin articole scrise chiar de ei. Prin acest mic gest ne dorim sa ii facem cat mai cunoscuti si binele pe care il fac sa creasca si sa ajunga in cat mai multe locuri. 

         Mai departe va las sa o descoperiti pe Oana Herra si a ei Sezatoare magica....

       "Se spune ca timpul le vindeca pe toate. Ei bine… e partial adevarat: timpul trece peste toate dar nu vindeca. Vindecarea este un proces, nu exista formula magica sau universal valabila pentru toata lumea. Exista, insa, tehnici, idei si concepte care se pot adapta si integra in stilul de viata al fiecaruia.  
          Stii ce ajuta intotdeauna, indiferent de natura problemei cu care ne confruntam? 
          Tribul: oamenii cu care ne inconjuram. Oameni cu mentalitate de invingator, cu dorinta de vindecare si evolutie. 
        Orice cale alegi sa parcurgi e mai netedă dacă dai voie cuiva sa te tina de mana. Tocmai ti-am dezvaluit un “secret” care nu a fost niciodata secret :) Este  adevarat ca odata ce lasam timpul sa treaca peste anumite intamplari ele incep sa se estompeze. Nu mai sunt atat de prezente in amintirile noastre si, prin urmare, intensitatea durerii scade. Asta nu inseamna ca esti vindecat dar ajuta oricum, e parte din proces. In realitate timpul e doar o perceptie si e treaba fiecaruia dintre noi sa ii oferim valoare. De cele mai multe ori, problema reala nu este timpul in sine ori lipsa lui ci o proasta organizare a prioritatilor. Daca simti ca nu ai timp pentru tine și pasiunile tale e pentru ca le oferi altora timpul tau. Pun pariu ca ai timp sa faci curat, sa gatesti, sa speli, sa calci, sa iti pregatesti copilul pentru scoala ori sa iti ajuti sotul sa-si gaseasca sosetele. Ai timp sa consolezi o prietena, să cumperi medicamente bunicii, sa ajuti copii la teme, sa faci o favoare unui coleg sau unei vecine ori sa scoti cainele afara la plimbare si copii in parc. E curios cum ne găsim timp pentru aproape orice atunci cand consideram necesar, urgent sau util; dar nu gasim niciodata timp pentru noi…
        Ne amagim cu ideea ca traind pentru ceilalti vor trai si ei pentru noi. Ca oferindu-le timpul nostru ei ni-l vor oferi pe al lor. Ca “la final” vom avea timp sa ne relaxam. Ca ne putem hrani cu fericirea pe care le-o oferim lor…
          Da-mi voie sa te trezesc la realitate, simplu si logic: 
          Daca te gandesti la tine ca la un recipient ( lasa imaginatia sa zboare) cum anume il vizualizezi? E plin sau gol? 
          Pai… din moment ce, din tot ce ai, dai mai departe dar nu lasi sa intre nimic… am impresia ca e cam gol!
         Stai linistita! E plin de recipiente prea putin pline in lume, in special in lumea mamicilor si a persoanelor foarte empatice. 
         Nu e capat de lume daca intelegi, pana la urma, o logica simpla: nu mai poti umple nimic daca recipientul tau se goleste. Ceea ce este inevitabil daca nu inveti sa il umpli...asa, putin cate putin. E foarte simplu sa il umpli, picatura cu picatura, cu fiecare minut pe care iti dai voie sa il alegi pentru tine. Invata sa te pui pe primul loc, macar cateva minute pe zi. Fa ceva care te relaxeaza, ce iti ofera satisfactie ,ceva ce te binedispune. Fa orice te face sa te simti egoista. La inceput te vei simti vinovata pentru ca le vei “fura” celor dragi din timpul petrecut cu tine. Si eu am cazut in capcana asta ani de zile. Inca ma rafuiesc uneori cu balaurul asta…dar atunci cand se intampla, imi amintesc faptul ca as fi cu adevarat egoista daca m-as lasa prada disperarii si as ajunge la burnout, daca as uita de mine complet. 
Tine minte: Sacrificiul nu are nimic sfant in existenta lui. Nu iti aseaza o stea in frunte, din care izvoraste pace si fericire. Nu vei fi mai apreciata si mai iubita de cei dragi dacă te sacrifici pentru ei. Din contră! Din perspectiva copilului crescut de o mama singura (care si-a sacrificat mare parte din viata sa ne puna pe picioare pe mine si pe fratele meu) iti spun cu mana pe inima ca e o povara pe care o car cu mine de-o viata. Nici un copil nu-și doreste o mama nefericita, epuizata si stresata.
         Acum cativa ani m-a “lovit” cineva cu o afirmatie simpla si “banala” dar pamantean de adevărata: atunci cand sotia sau mama e fericita, toata familia e fericita!

       


Noi femeile avem o capacitate uimitoare de metamorfozare: preluam tot ce vine spre noi (emotii, energie, senzatii) si intoarcem inapoi inzecit. Gandeste-te la asta de fiecare data cand esti un pachet de nervi. Cate pachetele de nervi le intorci ca un bumerang celor dragi? Dar cand esti bucuroasa si implinita? Ai incercat vreodata sa observi ce efect au emotiile tale asupra celor din jurul tau?
Ca tot veni vorba de prioritati… Ai calatorit vreodata cu avionul? Daca nu, cu siguranta ai văzut intr-un film sau ceva momentul in care stewardesa explica modul de aplicare al mastilor de oxigen in caz de depresurizare a cabinei: Regula e simpla: aseaza mai intai propria masca apoi ajuta-l pe cel de langa tine sa o aseze pe a lui!  Daca ramai fara oxigen in timp ce incerci sa ii ajuti pe cei dragi scazi sansele de supravietuire atat pentru tine cat si pentru el. Este perfect valabila regula si in contextul vietii sociale: energia, bucuria, pofta de viața - toate sunt oxigen.
        Asa ca…
       Vin cu o provocare pentru tine: blocheaza in agenda minim 20 de minute din zi pentru tine. Da-ti voie sa faci orice activitate care te relaxeaza, care iti ofera o stare de bine. Observa cum te simti tu si cum se percepe starea ta din exterior.
Daca ar fi sa dezvălui secretele mele, as recunoaste caa momentele in care scriu si cele in care crosetez sunt terapie curata. Pentru mine, crosetatul reprezinta mai mult decat pasiunea de a crea minunatii colorate. Este un mod de viata, o strategie de gandire, ocean de liniste si de inspiratie. Mi-a luat ceva timp sa inteleg tot acest complex de beneficii si sa constientizez efectele cu adevarat terapeutice ale acestui ”nevinovat” hobby. Din momentul in care am inteles efectele, am inceput sa studiez mecanismele din spate, neurostiinta care se ascunde dincolo de rezultatul fizic, palpabil ce rezulta in urma unei activitati precum tricotatul sau crosetatul.
        In concluzie, am pus osul la treaba si neuronii la contributie si am ”crosetat” un program gandit pentru noi, femei si mame, eroine ale vietii noastre.

        Inainte sa iti povestesc mai multe depre program, am o SURPRIZA pentru comunitatea originandnatural.ro: 
        Un cupon de reducere la oricare din programele Oanei Herra inclusiv "Sezatori de creatie si vindecare" pe care il poti accesa direct pe acest link.
        Foloseste codul NATURAL15 in formularul de inscriere si primesti reducere de 15% fata de pretul afisat!
Va fi o calatorie de 6 saptamani, in care am imbinat pasiunea pentru crosetat cu tehnici de Programare Neuro-Lingvistica, vindecare emotionala, meditatie activa si inteligenta emotionala. Am adunat cele mai eficiente tehnici intr-un curs unic, in asa fel incat sa amplific reusita. Vei putea vedea rezultate imediate care iti vor da motivatia si entuziasmul necesare pentru finalizarea cursului. Dar cel mai important este ca, dupa terminarea celor 6 saptamani, tu vei ramane cu un sistem bine structurat pe care il poti aplica de cate ori ai nevoie. Cursul va avea o componenta practica, manuala, pe baza careia vom ”aseza” exercitiile de vindecare emotionala si dezvoltare personala. Inveti sa lasi deoparte stresul, grijile si agitatia care te inconjoara, in timp ce te dedici 20-30 de minute pe zi unei indeletniciri menite sa te teleporteze intr-o lume colorata si vesela. Crosetatul si tricotatul sunt oricum activitati terapeutice, insa imbinate cu tehnici de comunicare pentru combaterea convingerilor nocive sau cu transe hipnotice pentru remodelarea subconstientului, beneficiile merg dincolo de starea de bine din prezent. Devin practici cu efect pe termen lung.
      Alaturi de mine, cu 3 workshop-uri bonus, vor fi:
💥Cristina Rosu - Systemic business coach si creatoarea metodei Elevation System
💥Dana Tacea - fashion stylist
💥Gabriela Miu Rinja - Nutritionist"



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!