Pielea reciclata, alternativa la pielea naturala traditionala

Pielea reciclata, alternativa la pielea naturala traditionala

 

Pielea traditionala este concurata din ce în ce mai des de alternative artificiale sau materiale noi. Cel mai recent material din aceasta noua generatie il reprezinta pielea naturala reciclata.

Fabricata din resturi din piele naturala neprelucrate, aruncate care, in mod normal ar ajunge la groapa de gunoi, pielea reciclata reduce cantitatea de deseuri. Spre deosebire de pielea naturala, pielea reciclata produce mult mai putine deseuri si, bineinteles are si costuri mai mici. Nu toata pielea reciclata este la fel…















Pielea reciclata vine in diferite forme. Majoritatea se bazeaza pe adezivi si rasini pentru a lega fibrele de piele naturala si pentru a forma o foaie unitara de piele. Pentru obtnerea pielii reciclate folosite in producerea brand-ului Origin nu se utilizeaza substante chimice, doar apa si lianti din cauciuc natural. Cu acreditarile sale ecologice, tehnologia inovativa folosita si limitarea deseurilor rezultate, producatorul german care frunizeaza materia prima pentru produsele Origin se asigura ca ne furnizeaza un material de calitate superioara, fiind o veriga importanta in intregul proces de fabricatie.










 


De ce sa folosesti piele reciclata ca si alternativa la pielea naturala traditionala?

Pielea reciclata are toate beneficiile naturale ale pielii traditionale, in plus este eco-friendly, face economie, este mai ușoara, mai durabila, mai ieftina si mai usor de intretinut.

De exemplu: dintr-o tona de piele traditionala neprelucrata se obtin 255 kg piele finisata, restul devine deseu.

Bucatile mici de piele, capetele si fasiile reprezinta aproximativ 30% din deseurile unei tabacarii.

Avem si cateva date comparative intre pielea traditionala si pielea reciclata:

Pielea reciclata este rezistenta la crapare, rupere sau perforare, mai durabila, rezistenta la zgarieturi si usor de întretinut. Este cu 50% mai usoara ajutand astfel companiile de transport sa economisească combustibil si astfel sa reduca amprenta de carbon asupra mediului. Are o textura uniforma, iar pigmentul are o consistenta intensa a culorii. Este mai flexibila si mai usor de cusut. Se curata usor cu o laveta din bumbac putin umezita, fara substante chimice sau alte costuri suplimentare pentru curatare.

Pielea traditionala poate sa se crape, sa se zgarie usor sau sa se rupa. Are dezavantajul greutatii. Fiecare bucata de piele are particularitatile ei in functie de pe ce parte a corpului animalului provine, putand fi mai subtire sau mai groasa, mai flexibila sau mai rigida. Fiecare bucata are o textura unica, ceea ce duce la o prelucrare care de multe ori implica produse chimice. Poate fi rigida astfel limitand mult aplicabilitatea. Produsele folosite pentru curaterea sau restaurarea pielii traditionale pot fi destul de costisitoare. Si nu in ultimul rand, un alt aspect important este pretul, pielea traditionala fiind un material scump.

Pielea reciclata se fabrica sub forma de rola, ceea ce reduce consistent costurile si pierderile de material generate prin taiere. In prelucrarea ei rezulta pierderi de doar 5% spre deosebire de pielea traditionala unde se pierd 40% din material.

Are o rezistenta excelenta la foc fiind atestata si aprobata de forurile Uniunii Europene.

Fiind fabricata din fibre nu are defecte naturale si are variatii minime de calitate de la un lot la altul.

Prin producerea si folosirea pielii reciclate se protejeaza viata animalelor, reducandu-se semnificativ numarul animalelor sacrificate.

Concluzii:

Este foarte clar faptul ca resursele naturale sunt limitate. Supra-consumul este la putere pe planeta noastra. Astfel este o nevoie urgenta de a recicla cat mai mult si de a arunca la gunoi cat mai putin. O cantitate semnificativă de piele este nefolosita si adesea aruncata la gunoi. Prin colectarea si transformarea ei in piele reciclata se reduce mult problema deseurilor.

De ce avem nevoie de piele reciclata pe planeta?

O data cu cresterea poluarii mediului, combinata cu resursele limitate si dorinta de a proteja viata animalelor, pielea reciclata devine o forta a binelui. Ceea ce este si mai bine este faptul ca in ultima perioada multe brand-uri celebre isi indreapta atentia catre folosirea materialelor reciclate pentru produsele pe care le aduc in piata. De exemplu Nike foloseste fibre reciclate pentru pantofi numite “flyknit” si piele reciclata numita “ flyleather”.

Astfel avem posibilitatea ca impreuna- producatorii de piele reciclata, designerii de brand, fabrica, magazinul sa creem produse extraordinare si experiente memorabile pentru clienti in timp ce imbunatatim sustenabilitatea.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!