"Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!" - II

"Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!" - II
 

Acum ceva timp v-am promis ca atunci cand vom intalni in calatoria noastra prin viata oameni care schimba lumea in bine prin ceea ce fac vi-i vom aduce aici si ii vom ruga sa se prezinte in fata voastra. Astel noi credem ca vom crea punti de legatura intre oamenii care pot face mult bine.





Asociaţia OMIS este o asociaţie tânără şi ambiţioasă, aflată la început de drum, dar care este alcătuită din oameni cu experinţă în slujba BINELUI, ARTA CARITĂŢII şi GRIJA FAŢĂ DE APROAPE.

Ii voi lasa sa se prezinte singuri in randurile care urmeaza, iar pe tine cititorule, te invit sa nu ramai indiferent, sa actionezi asa cum ti se pare mai usor pentru tine si, prin cel mai mic gest pe care alegi sa il faci, sa duci binele mai departe.







"Noi suntem Asociația OMIS – Om Misiune Integrare Speranță.
Suntem cei care de aproximativ 2 ani ne-am propus să aducem împreună oameni pentru oameni cu scopul de a face schimbarea pe care ne-o dorim în lume și de a lăsa lumea un loc mai bun decât l-am găsit.
Pentru că cea mai importantă valoare promovată de asociația noastră este ‚OM-ul ființă socială’, în tot acest timp am pus împreună mai bine de 50 de voluntari, 20 de firme, peste 300 de copii și adulți din comunitate și peste 400 de copii talentați și vârstnici din categorii vulnerabile.
Cum ne-am propus să producem această schimbare ?  
Am înțeles că EDUCAȚIA este cheia spre o viață mai bună și un viitor decent pentru copiii României.
De aceea am creat proiecte de educație prin artă care susțin șansa la un viitor mai bun pentru copiii și tinerii talentați care nu au posibilitatea de a-și dezvolta propriul talent din motive ca: situația economică, poziționarea geografică sau categoria socială din care aparțin și care îi condamnă la discriminare. De ce ‚arta’? Pentru că arta oferă motivația și contextul facil ca un copil să îmbrățișeze educația.
În prezent Asociația derulează 6 proiecte constante care au nevoie de oameni pentru oameni ca să poată continua:
1. Proiectul ‚O șansă la viitor’ – susține integrarea a 150 de copii și tineri aflați în regim de plasament și din categorii vulnerabile, pentru realizarea de cursuri de calificare și formare profesională care le permite inserția pe piața muncii și posibilitatea de a nu ajunge în stradă până la vârsta de 26 de ani. Află mai multe aici Proiectul ” O sansa la viitor” - Asociatia OMIS

2. Proiectul ‚Muzica vindecă’ – oferă șansa pentru 36 de copii aflați în plasament și 15 copii din comunitatea orașului Pantelimon să își dezvolte talentul muzical prin cursuri gratuite de cor și canto popular, să beneficieze de spectacole pe diferite scene, realizarea de înregistrări în studio și posibilitatea de a fi admiși la școli vocaționale care să le permită un studiu mai aprofundat. Proiectul „Muzica Vindeca” - Asociatia OMIS

3. Proiect de dezvoltare personală prin teatru și magie susținut de magicianul MAGITOT pentru cei 36 de tineri instituționalizați din cadrul DGASPC sector 2 București care susțin educația globală a copiilor.

4. Proiecte recurente de pictură prin care promovăm educarea talentului în arte plastice prin realizarea de cursuri gratuite de pictură pentru grupuri de 25 de copii, realizarea de expoziții de artă cu donație și oferirea de excursii tematice de culturalizare în domeniul artelor plastice. Până în prezent peste 90 de copii au beneficiat de aceste activități. Ex Proiectul „Aripi colorate” - Asociatia OMIS

5. Proiectul ‚Păstrăm tradițiile străbune’ care oferă posibilitatea pentru 20 de copii din satul Bălăceanca de a învăța gratuit dansuri populare tradiționale, a se conecta la valorile satului românesc și a aduce la lumină frumusețea tradițiilor. Proiectul „Pastram traditiile strabune” - Asociatia OMIS

6. Proiectul ‚Grijă pentru bunici’ prin care susținem periodic, 20 de vârstnici dintr-un azil din București prin oferirea de alimente și produse igienicosanitare și implicarea copiilor și tinerilor în acțiuni care să le aducă bucurie vârstnicilor.

Pe lângă aceste proiecte asociația a demarat numeroase acțiuni de sprijin și suport individual în raport cu nevoile copiilor și vârstnicilor implicați în proiectele noastre și am îmbrățișat grija față de natură și locul în care trăim.
OMIS este despre fiecare din noi!
Doar împreună OAMENI pentru OAMENI putem construi societatea în care ne dorim să trăimși lumea pe care dorim să o lăsăm urmașilor noștri!
Dacă dorești să ne cunoști mai bine ne poți contacta la numărul 0763 199 972, pe email la contact@omis.ro sau poți urmări activitatea noastră pe www.omis.ro, www.facebook.com/AsociatiaOmis, instagram sau TikTok Asociația OMIS."







Acestea au fost doar cateva informatii despre cine sunt si ce fac oamenii minunati care sunt in spatele OMIS. In aceasta perioada putem ajuta proiectele acestor oameni minunati si prin participarea la un concurs pe care l-am demarat pe pagina de Facebook a Origin and Natural.
Asa ca nu ezitati si daca ati ajuns pana aici, mai dati un click aici si un SMS care va aduce multa bucurie si va ajuta un copil sa nu ajunga pe strada.



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!