5 moduri de a reduce impactul asupra mediului aunci cand calatoresti

5 moduri de a reduce impactul asupra mediului aunci cand calatoresti
O calatorie sustenabila inseamna crearea si participarea la experiente care pot fi mentinute pe termen lung, fara a afecta mediile naturale si culturale. Acest gen de calatorii ar trebui sa minimizeze impactul negativ al turismului si, in mod ideal, ar trebui sa fie benefice pentru zona in care se desfasoara.

Turismul sustenabil este o industrie care tine cont pe deplin de impacturile sale economice, sociale si de mediu actuale si viitoare, raspunzand nevoilor vizitatorilor, industriei, mediului si comunitatilor gazda. In mod ideal, aceasta industrie se angajeaza sa aiba un impact scazut asupra mediului si asupra culturii locale, contribuind in acelasi timp la generarea de locuri de munca viitoare pentru localnici. Scopul turismului durabil este de a se asigura ca dezvoltarea este o experienta pozitiva pentru oamenii si ecosistemele locale, companiile de turism si turistii insisi.

Daca suntem suficient de privilegiati sa calatorim, avem responsabilitatea de a calatori intr-un mod care sa onoreze pamantul pe care il exploram si sa aduca beneficii oamenilor si locului pe care il vizitam.

Iata cateva lucruri de luat in considerare:
 

1. Luati mai putine zboruri si reduceti crearea de carbon


In primul rand, sa calatoresti si sa experimentezi aceasta lume nu trebuie sa insemne ca sarim intr-un avion peste tot in lume. A invata sa te bucuri de locul in care locuiesti ca un calator este o modalitate subestimata de a experimenta aceasta lume uimitoare. Scopul nostru este sa calatorim intr-un mod mai profund si mai constient.



Cand zburam, adaugam in atmosfera o cantitate semnificativa de gaze de incalzire a planetei - nu exista nici o cale de ocolire. Avand in vedere ca industria aviatiei produce 2% din emisiile de dioxid de carbon induse de om si reprezinta 859 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon intr-un an, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru mediu este sa incepem sa luam mai putine zboruri. Cand zburati, zburati direct sau cu cel mai mic numar posibil de opriri.

Un alt lucru pe care il putem face este sa luam in considerare amprenta de carbon a companiilor aeriene pe care le alegem. In loc sa alegeti compania aeriana cu cel mai ieftin tarif, optati pentru o companie aeriana constienta de mediu, care practica programe de protectie a mediului.
 

2. Compensati-va emisiile de carbon

Putem calcula cantitatea de carbon pe care o cream in calatoria noastra  si apoi sa o compensam prin organizatii de incredere care reduc poluarea. Aceste organizatii au o varietate de proiecte in derulare (unele surprinzatoare si neasteptate!) care reduc poluarea cu carbon ce provoaca schimbarile climatice.  Cateva exemple sunt: construirea de digestoare de biogaz, crearea de surse regenerabile de energie, restaurarea, protejarea padurilor si a oceanelor noastre de pe tot globul.

Primul pas este reducerea productiei de carbon, al doilea este compensarea carbonului pe care il cream. Compensati-va zborurile, transportul terestru si excursiile.
 

3. Aduceti-va propriile instrumente reutilizabile

Cel mai bun mod de a evita deseurile de plastic/excesul de deseuri in timpul calatoriilor este sa veniti pregatiti. In acest mod, este mult mai usor sa evitati risipa inutila, pe care o putem crea cu usurinta in timpul calatoriei.



Alegeti optiuni care sunt reutilizabile, biodegradabile/au ambalaje biodegradabile cum ar fi: sacose reutilizabile, servetele biodegradabile, periute de dinti de bambus sau dischete demachiante reutilizabile. Multe dintre aceste lucruri se gasesc prin casa si trebuie doar sa le aduceti cu dumneavoastra in calatorie.

 

4. Folositi transportul public si mersul pe jos/bicicletele

Acest lucru poate parea evident, dar este atat de obisnuit ca turistii sa rezerve automat o masina de inchiriat atunci cand pleaca in excursie! Cand calatoriti, utilizati transportul public atunci cand este posibil si pe cat posibil.



Atat trenurile, cat si autobuzele sunt unele dintre modurile de transport cu cele mai mici emisii de carbon (pe langa mersul pe bicicleta) si o modalitate grozava de a vedea un loc ca un localnic! In plus, mersul pe jos este intotdeauna o optiune minunata. Va reduce drastic emisiile de carbon si este o modalitate minunata de a face miscare!

5. Alegeti activitati si operatori de turism Eco-Friendly

Participati numai la experiente care sunt in folosul oamenilor, animalelor si ecosistemelor locale. Este usor sa fii prins de moment si sa alegi o activitate fara a cerceta impactul acesteia asupra mediului, de aceea merita sa va asigurati ca banii dumneavoastra nu au un impact negativ asupra lumii.

O multime de excursii in care sunt implicate animale sunt lipsite de etica, asa ca, daca doriti sa vedeti si sa intalniti animale, cercetati temeinic orice activitati care le implica inainte de a le rezerva. Evitati orice va permite sa atingeti sau sa calariti animalele, le perturba tiparele naturale. Luati in considerare vizitarea proiectelor de restaurare a recifului, ferme ecologice, centre de reabilitare etc. si faceti voluntariat!



Cercetati operatorii si ghidurile pe care le utilizati. Companiile responsabile nu vor promova sau nu vor permite experiente lipsite de etica, vor avea multa experienta in domeniul lor, probabil vor da inapoi comunitatii locale si vor sprijini proiecte de conservare.

Faceti cunostinta cu localnicii. Iesind din calea turistica bine batuta, veti gasi cateva experiente unice care onoreaza locul pe care il vizitati.

In general, reducerea impactului asupra mediului atunci cand calatoriti este un obiectiv realizabil cu cateva modificari simple. Atunci cand va planificati calatoria, luati in considerare utilizarea transportului public sau a carsharing-ului. In timpul calatoriilor, fiti atenti la consumul de apa si energie. Optati pentru cazare si activitati ecologice. Facand aceste mici schimbari, veti putea reduce impactul asupra mediului si veti putea calatori in mod sustenabil.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!