Husele de telefon eco-friendly ne protejeaza atat telefoanele, cat si planeta

Husele de telefon eco-friendly ne protejeaza atat telefoanele, cat si planeta
Se estimeaza ca in 2021, in intreaga lume au fost vandute in jur de 1,5 miliarde de smartphone-uri si ca o persoana obisnuita isi face upgrade la telefon o data la doi ani. Fiecare upgrade inseamna accesorii noi, cum ar fi incarcatoare, cabluri si huse pentru telefon, uneori multiple pentru cei carora le place sa foloseasca husele ca mijloc de exprimare.

Desi este o idee grozava sa cumparati ceva pentru a va asigura ca electronicele sunt in siguranta, aproape toate husele de telefoane pe care le gasim pe piata sunt fabricate din plastic. Inseamna ca miliarde de huse de telefon vor ramane pe planeta sute de ani, daca nu mai mult.


Din aceste motive, ar trebui sa investim cu totii intr-o husa de telefon eco-friendly, durabila si de inalta calitate, pentru a ne asigura ca telefoanele noastre raman intacte si protejate de picaturile de apa si loviturile de zi cu zi.

Adoptand o filozofie a tehnologiei sustenabile in care punem accent pe reparare in loc de inlocuire, putem demonstra ca ne dorim solutii durabile, atat sub forma electronicelor etice in sine, cat si a accesoriilor acestora.

Husele pentru telefoane pot fi un pas mic spre a face sectorul tehnologic mai sustenabil, dar este un pas, totusi, ceea ce inseamna viata durabila: a face pasi mici care, in mod colectiv, au un impact mai mare.
 

Ce face o husa de telefon eco-friendly?

O husa de telefon durabila este intotdeauna foarte robusta, de inalta calitate si facuta pentru a dura. Este de obicei realizata din materiale durabile si nu ar trebui sa fie uzata dupa doar cateva luni de utilizare.

De asemenea, ar trebui sa va protejeze dispozitivul de caderi si lovituri, astfel incat sa ajute ca telefonul sa nu devina deseu electronic. Deseurile electronice sunt foarte toxice atunci cand sunt aruncate in mod necorespunzator si provoaca multe probleme de mediu.
 

Ce materiale durabile ar trebui sa cautati?

Exista multe materiale ecologice pe care le puteti alege atunci cand cautati o husa noua pentru telefon.

Cu o husa de telefon realizata din materiale naturale, cum ar fi lemnul recoltat in mod durabil si ingrediente naturale pe baza de plante, nu puteti da gres. Acestea sunt compostabile , asa ca nu vor ramane pe planeta pentru totdeauna.

Pluta

Materialele pur naturale fac cele mai bune huse de telefon ecologice, deoarece se vor biodegrada in siguranta si se vor intoarce pe pamant intr-un timp rezonabil. Acest material nu numai ca este complet compostabil, dar este si regenerabil, deoarece pluta este recoltata prin decojirea scoartei din copacii de pluta, un proces care poate fi repetat la fiecare deceniu.



Acest proces ajuta, de asemenea, la combaterea schimbarilor climatice deoarece, de fiecare data cand copacul trebuie sa-si recreasca scoarta, consuma CO2 pentru a face acest lucru.

Bioplastice

Prescurtare pentru materiale plastice biodegradabile, acestea sunt huse asemanatoare celor din plastic, fabricate din fibre pe baza de plante. Cele mai comune tipuri sunt facute din amidon de porumb, paie, in, grau si bambus.



Desi ne place sa vedem o husa de telefon facuta din plante, deoarece se descompun mai repede decat plasticul, ele nu se descompun intotdeauna la fel de repede ca materialele pur naturale - in functie de modul in care este procesata si cu ce este acoperita.

Bambus

Tesatura din bambus a primit multe rewie-uri, atat pozitive, cat si negative, lasand multi oameni sa se intrebe: „Sunt husele din bambus durabile?”



Ca si in cazul majoritatii lucrurilor din bambus, raspunsul depinde.

Atata timp cat este recoltat in mod durabil din paduri bine gestionate care nu contribuie la punerea in pericol a animalelor (si anume Panda), atunci da, tipul de bambus folosit In husele de telefon este durabil.

Nu necesita plastifianti toxici (cum au tesaturile de viscoza derivate din bambus utilizate in productia de imbracaminte) si este o cultura cu crestere rapida, cu un consum minim de apa si foarte consumatoare de carbon.

Materiale vegetale organice


O alta alternativa la traditionalele huse fabricate din plastic sunt cele din materiale vegetale organice. Acestea sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa protejeze telefonul lor intr-un mod durabil si eco-friendly.



Unul dintre avantajele principale ale acestor huse este ca sunt fabricate din materiale biodegradabile, ceea ce inseamna ca nu vor polua mediul atunci cand sunt aruncate. In plus, aceste huse sunt produse prin metode sustenabile, care nu dauneaza mediului.

Materialele vegetale organice sunt, de asemenea, foarte rezistente si durabile Asta inseamna ca aceste huse vor dura mult timp si vor proteja telefonul de uzura si zgarieturi. Ele sunt, de asemenea, usor de curatat si pot fi spalate cu usurinta, ceea ce le face ideale pentru utilizatorii care doresc sa-si pastreze telefonul in stare perfecta.


Lemn tare

Cautati-le pe cele provenite fie din cherestea recuperata, din copaci afectati de furtuni sau bolnavi, fie care provin din paduri gestionate in mod responsabil. O certificare forestiera durabila va poate ajuta sa alegeti aceste companii.



In timp ce lemnele de esenta tare sunt naturale, retineti ca majoritatea acestora nu sunt imediat compostabile. Ar trebui sa eliminati componente suplimentare si sa le ciobiti in bucati mult mai mici - si asta cu conditia sa nu aiba un strat epoxidic sau un alt strat de rasina nenaturala.

Materiale reciclabile

V-ati intrebat vreodata: „Pot fi reciclate husele de telefon?” Cu siguranta ca pot, si pot fi reciclate inapoi in noi huse de telefon realizate din materiale reciclate.



Nu putem lua inapoi plasticul care a fost deja produs, dar il putem reutiliza si recicla in alte carcase frumoase. Desi acestea sunt adesea inca din plastic, este mai bine sa folosim deseurile de plastic care polueaza deja planeta si oceanele noastre.

Utilizand o husa eco-friendly, utilizatorii pot contribui la protejarea mediului inconjurator si la reducerea emisiilor de dioxid de carbon legate de productia de huse din plastic sau alte materiale sintetice.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!