Activitati de facut in Saptamana Verde

Activitati de facut in Saptamana Verde
Anul acesta, pe langa saptamanile de curs si Saptamana Altfel, copiii vor mai avea in programa si o Saptamana Verde, in care vor desfasura activitati conforme cu acest program , inauntru dar si in afara unitatii de invatamant.

Programul Saptamana Verde este un program initiat in colaborare cu Ministerul Educatiei si Ministerul Mediului si a fost pentru prima oara introdus in sistemul educational in acest an scolar, dar poate fi  abordata si de catre  fime. Acest program are ca scop constientizarea schimbarilor climatice, importanta reciclarii si protejarea mediului inconjurator.

Daca sunteti in cautarea unoi activitati de facut in Saptamana Verde, consultati cateva idei de mai jos pentru inspiratie. Aceste activitati pot fi abordate atat cu cei mici la scoala, cat si la serviciu impreuna cu colegii.

1.Faceti un brainstorm ecologic

Pentru a aduce echipa in entuziasmul Saptamanii Verzi, planificati o sesiune de brainstorming in care echipajul poate contribui cu ideile lor favorite ecologice. Aceste idei pot fi activitati la birou sau la scoala pentru a mentine constientizarea mediului pe tot parcursul anului. Sau, ideile pot fi sugestii pentru adaugarea unor elemente de durabilitate in jurul casei.

2. Plantati o gradina

Adaugarea de plante suplimentare pe planeta este o activitate utila din Saptamana Verde, pe care grupurile de munca sau scolare o pot aborda impreuna. Daca exista spatiu pe terenurile de langa birouri sau in curtea scolii, atunci echipele pot decide ce sa planteze in gradinile lor.



Participantii pot umple acest spatiu cu legume, flori si plante decorative sau rezistente care necesita putina apa. Pentru grupurile care lucreaza cu un buget  minim, solicitarea de donatii de la organizatii sau companii locale poate ajuta la finantarea proiectului. Puteti explica ca donatiile sunt pentru Saptamana Verde si astfel le reamintiti donatorilor dumneavoastra ca vor contribui la o cauza excelenta!

3. Aflati despre initiativele de energie verde

Initiativele de energie verde, cum ar fi energia eoliana, solara si hidroelectrica, sunt toate subiecte fantastice de studiat in timpul Saptamanii Verzi. A afla mai multe despre modul in care aceste resurse pot reduce dependenta de combustibilii fosili neregenerabili poate avea un impact semnificativ asupra intelegerii de catre lucratori ai energiei noi.

Pentru a face lectia captivanta, atribuiti subiecte persoanelor pentru un pic de cercetare rapida si o scurta prezentare in timpul unei intalniri desemnate pentru Saptamana Verde.

4. Reciclati

Reciclarea este o completare usoara la lista dumneavoastra de idei pentru Saptamana Verde pentru scoala si serviciu, chiar daca aveti deja un program de reciclare. Hartia, cartonul, sticla si plasticul sunt materiale reciclabile care se gasesc din belsug la scoala sau intr-o cladire de birouri.

Cu toate acestea, Saptamana Verde ofera o oportunitate pentru o reciclare mai intensa a articolelor, cum ar fi deseurile electronice, materialele periculoase precum bateriile uzate si fier vechi, care ar putea sa se afle la locul de munca. Puteti folosi Saptamana Verde pentru a curata spatiul de lucru, asigurandu-va, in acelasi timp, ca eliminati in mod corespunzator articolele reciclabile.

5. Curatati spatiile publice



A da o mana de ajutor pentru a curata gunoiul din spatiile publice din zona arata dedicarea dumneavoastra pentru a crea o comunitate mai ecologica. Ceva la fel de simplu precum aranjarea strazilor din jurul biroului sau a scolii. poate avea un impact major. Daca vreti sa tintiti si mai sus, atunci puteti alege un parc sau o zona comuna in apropiere pentru a o infrumuseta. Aceasta activitate este o sarcina usoara pe careorcine trebuie sa si-o asume in mod regulat, chiar si dupa incheierea Saptamanii Verzi.

6. Plantati un copac



Saptamana verde este o oportunitate ideala de a adauga mai multi copaci la amenajarea peisajului din jurul locului de munca sau al scolii. Pentru a asigura cea mai mare valoare ecologica pentru plantare, cercetati ce tipuri de copaci necesita cea mai mica cantitate de apa. Puteti inrola alte echipe care sa ajute la plantare si sa va transforme contributia durabila intr-o petrecere de plantare a copacilor.

7. Mergeti pe bicicleta

Reducerea emisiilor de carbon prin mersul pe bicicleta atunci cand este posibil este o idee grozava pentru a respecta Saptamana Verde. Aceasta activitate ofera, de asemenea, un impuls de fitness si o oportunitate de a va bucura de aer liber. Puteti incerca sa mergetii cu bicicleta la serviciu o data sau de doua ori in timpul Saptamanii Verzi pentru pentru a ajuta mediul inconjurator. De asemenea, puteti organiza o plimbare in grup cu clasa sau colegii de munca pentru a aduce intregul grup in spiritul durabilitatii.

8. Faceti o plimbare

Sa iesiti in natura si sa faceti parte din mediul pe care incercat sa-l salvati este o activitate excelenta pentru a va  aminti de importanta Saptamanii Verzi. Puteti programa o plimbare cu clasa in jurul scolii sau printr-un cartier din apropiere pentru a reaminti echipei ca transportul nu necesita intotdeauna un vehicul.

Ideile pentru Saptamana Verde sunt o modalitate utila de a reaminti tuturor ca mentinerea sanatoasa a planetei este o responsabilitate comuna. Daca locul de munca sau unitatea scolara are deja politici de durabilitate in vigoare, atunci planificarea activitatilor pentru saptamana va fi usoara. Cu ideile Saptamanii verzi adaugate la agenda dumneavoastra de durabilitate, puteti transforma aceasta ocazie intr-o sarbatoare a constientizarii mediului.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!