Sarbatoriti Pastele intr-un mod cat mai sustenabil

Sarbatoriti Pastele intr-un mod cat mai sustenabil
Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine si un prilej de bucurie in care ne reunim cu familiile si petrecem impreuna. Si,cum mai sunt doar cateva zile pana atunci, multi dintre noi ne facem planuri cu ce gatim si cu ce preparate delicioase ne vom rasfata de aceasta data.

Cu toate acestea, poate fi usor sa uitam cat de multe deseuri alimentare sunt produse atunci cand sunt pregatite cantitati mari de alimente, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Pentru a ne asigura ca reducem risipa alimentara in acest Paste, va sugeram cateva sfaturi utile care ne vor permite sa fim mai atenti si sa contribuim la un viitor mai durabil.
 

1. Planificati din timp, astfel incat sa cumparati doar necesarul


Planificarea mesei poate suna ca ceva restrictiv, dar chiar si o scurta descriere a ceea ce veti face in timpul sarbatorilor de Paste va va economisi bani de alimente. Faceti o lista de cumparaturi si apoi ramaneti la ea cand va aflati in supermarket - incercati sa nu va lasati absorbit de cumparaturi impulsive sau de oferte speciale. Incercati sa gasiti si retete care se suprapun usor.

De exemplu, planificarea unor mese multiple care utilizeaza aceleasi produse sau parti ale acelorasi produse inseamna ca nu cumparati un nou set de ingrediente pentru fiecare masa. Nu uitati sa va luati sacosa reutilizabila atunci cand mergeti la cumparaturi!
 

2. Faceti portii


Doar pentru ca este sarbatoare nu inseamna ca va este mai foame decat de obicei sau ca puteti inghiti o cantitate mai mare de mancare. Mesele mai mari inseamna mai multe deseuri , dar un sfat bun in general, este sa portionati mancarea pe care o aveti acolo unde este posibil. Prin urmare, veti gati doar ceea ce se consuma pe moment, in timp ce restul poate fi pastrat pentru mai tarziu.
 

3. Aveti grija de modul in care va depozitati alimentele


Stiati ca pastrarea ciocolatei in frigider poate face ravagii asupra gustului si texturii ciocolatei ? Nu numai ca ciocolata poate absorbi mirosurile alimentelor din jurul ei, dar pastrarea in frigider poate creste si umiditatea. Se recomanda sa pastrati ciocolata de Paste intr-un loc racoros si intunecat, cum ar fi un dulap de bucatarie si, de preferinta, intr-un recipient ermetic, pentru a tine la distanta orice arome nedorite.


5. Cunoasteti diferenta dintre datele „a se consuma pana la data de” si  „expira la data de”



Exista o mare diferenta intre datele „a se consuma pana la data de” si „expira la data de”. Adesea, alimentele pot fi consumate in siguranta dupa data de consum, in timp ce data de expirare indica momentul in care nu mai este sigur de consumat. Inainte de a arunca mancarea care a depasit data inscrisa pe ambalaj, asigurati-va ca va folositi simturile pentru a va uita cum arata, a mirosi si a gusta daca produsul este alterat. Ati fi surprins sa aflati cate alimente pot fi mancate dupa aceasta data.
 

6. Fiti creativi cu resturile de Paste



In zilele noastre, multi dintre noi avem obiceiul de a dori sa manance ceva nou in fiecare zi, dar nu va fie teama sa fiti creativi cu resturile de la masa de Paste. De exemplu, puteti folosi orice resturi de friptura de miel intr-o tocanita de miel, ouale rosii pot fi puse in cartofi frantuzesti sau intr-o delicioasa salata orientala, cu cozonacul ramas puteti face o minunata budinca si orice ciocolata ramasa (daca exista asa ceva) ar putea fi folosita pentru coacerea delicioaselor brownies de ciocolata.

In ceea ce priveste activitatiile de Paste, avem si aici mai multe optiuni. Putem ramane acasa, sau , daca am fost invitati,putem pleca in vizita la o ruda, sau intr-o vacanta mult asteptata. Indiferent de locul in care suntem, este cel mai important sa fim alaturi de cei dragi noua si sa cream amintiri pentru o viata.

Daca va numarati printre cei care raman acasa de Paste si organizeaza masa de sarbatoare trebuie sa aveti in vedere cateva detalii:
 

Atentia la decoratiuni


Nu puteti gazdui o masa de sarbatoare fara un aranjament pe masura si, in ceea ce priveste decoratiunile,va recomandam sa folositi ce aveti deja acasa, sau sa va canalizati atentia catre unele ecologice. Puteti folosi articole naturale, cum ar fi flori, plante si ramuri pentru a crea piese centrale.

Va reamintim insa, ca cele mai sustenabile sunt cele pe care nu trebuie sa le cumparati. Daca totusi nu aveti nimic acasa si va ganditi sa luati ceva, va sfatuim sa stati departe de cele ieftine de plastic.In schimb, ati putea achizitiona unele din material durabile cum ar fi bambusul , hartia sau pielea naturala reciclata.

Va puteti orienta catre oferta noastra cu decoratiuni sustenabile,  obiecte din materiale naturale perfecte pentru masa de Paste, cum ar fi suporturile pentru pahare si farfurii .Va oferim produse sustenabile, premium, fabricate din piele naturala reciclata si cu cel mai mic impact asupra mediului.

Vezi oferta la suporturi pentru farfurii si pahare din materiale sustenabile
 

Evitati plasticul de unica folosinta


Materialele plastice de unica folosinta sunt o sursa importanta de deseuri in perioada Pastelui.

Evitati sa cumparati alimente care sunt ambalate in plastic. In schimb, alegeti alimente care sunt ambalate in hartie sau carton sau cumparati articole in vrac pentru a reduce deseurile de ambalaje.
 

Faceti-va propriile delicii de Paste


Sa faceti propriile gustari de Paste nu este doar o activitate distractiva, ci este si o modalitate excelenta de a reduce risipa. Facandu-va propriile oua de Paste, dar si prajiturile, puteti evita ambalarea in exces si astfel puteti reduce cantitatea de gunoi care ajunge la pubela.
 

Reciclati deseurile cat mai mult



Daca totusi va alegeti cu deseuri, asigurati-va ca reciclati cat mai mult posibil.

Urmand aceste sfaturi si fiind atenti in timpul Pastelui, puteti contribui la reducerea impactului asupra mediului. Sarbatoriti sustenabil si bucurati-va de un Paste fara deseuri!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!