10 lucruri din casa pe care le puteti refolosi din nou si din nou

10 lucruri din casa pe care le puteti refolosi din nou si din nou
De la introducerea notiunilor de a recicla, a reutiliza si a reduce, multi au adoptat sisteme de gestionare a deseurilor reciclabile, isi amintesc sa aduca pungi reutilizabile in drumul lor la supermarket, pe masura ce tot mai multe orase adopta interdictiile pungilor de plastic si devin constienti de propria amprenta ecologica. Dar, asa cum stim cu totii, putem intotdeauna sa facem mai mult pentru a consuma mai putin. In plus, reutilizand articolele din casa, veti economisi bani.

Iata cateva lucruri din casa pe care le puteti salva din cosul de gunoi si carora le puteti insufla de mai multe ori un scop nou:


1. Borcanele din sticla, recipiente sau conserve.


Sticla si metalul sunt usor de reciclat, dar de ce sa nu reduceti excesul de ambalaje si deseuri prin reutilizarea lor? Borcanele din sticla si recipientele vechi de cafea sunt recipiente grozave pentru articole de camara in vrac, organizatoare de birou sau recipiente de baie. Si exista un milion de moduri de a reutiliza borcanele dincolo de conservarea alimentelor - chiar si multe marci de sos pentru paste folosesc borcane care sunt ideale pentru conservarea alimentelor. Aveti o multime de sticle de bere cu gat ingust ramase? Transformati-le intr-un set de pahare de baut! Sau ce zici de un raft pentru vin sau de rafturi din cutii de cafea?



2. Ulcioare , sticle de plastic, caserole pentru mancare la pachet si alte recipiente din plastic.


Pe langa utilizarea ulcioarelor si sticlelor pentru a depozita detergenti naturali de casa, cu o mica modificare, puteti transforma acele recipiente de plastic in articole de uz casnic utile, cum ar fi o matura din sticle de plastic! Este extreme de utila, mai ales in aceasta perioada cand curtea se umple mai tot timpul de frunze cazute din copaci. Faceti hranitori pentru pasari din sticle vechi de apa minerala sau cosuri de mancare. Ce ziceti de a face vase reutilizabile cu udare automata pentru plante sau un suport de incarcare a telefoanelor mobile dintr-o sticla de sampon? Si nu aruncati containerele pentru mancare! Multe sunt robuste, pot fi bagate in masina de spalat vase si excelente pentru reutilizare in bucatarie.


3. Ziare, reviste si pungi de hartie.


Coplesiti de prea multa hartie? Exista o multime de modalitati grozave de a reutiliza toata hartia din viata dumneavostra. Fiti creativ si creati cosuri si tavi tesute, uimitoare si utile, din reviste si ziare. Reciclati ziarele, pungile de bacanie si revistele ca hartie de impachetat. Ce ziceti de niste ghivece de seminte compostabile? Sau plicuri de bricolaj din pagini de calendar invechite? Si daca sunteti cu adevarat ambitios, realizeazati o pardoseala superba, asemanatoare lemnului, cu pungi de hartie.


4. Haine, prosoape si lenjerie de pat.


Nu aruncati prosoapele, hainele si lenjeriile vechi de pat! Taiati-le in carpe de curatat lavabile! Sau consultati alte idei excelente pentru modalitati de a recicla hainele vechi in altele noi! De ce sa nu transformati acele tricouri rupte in covoare impletite frumoase? Daca aveti abilitati de cusut, transformati flanele vechi in lavete de praf reutilizabile.


5. Semintele.


La sfarsitul sezonului de vegetatie, lasati cateva dintre legumele si florile dumneavoastra sa faca seminte, adunati-le si pastrati-le gratuit pentru sezonul urmator! In felul acesta refolositi semintele si pe deasupra economisiti si niste bani.


6. Deseuri de rufe.


Nu aruncati cearsafurile vechi,chiar daca nu le mai folositi! Ele fac carpe excelente pentru praf, mai ales pentru aspirarea parului de animale. Functioneaza grozav pentru curatarea rezidurilor de sapun si lustruirea cromului! Puteti chiar sa le transformati intr-o rochie daca sunteti cu adevarat hotarata.


7. Pungile de plastic.


Cand cutia de cereale este goala, pastrati punga interioara, spalati, uscati si taiati pentru a inveli sandvisurile. Pungile de plastic pot fi folosite ca saci de deseuri pentru animale de companie, cosuri de gunoi sau le puteti reutiliza la magazinul alimentar.


8. Articolele de baie


Salvati periutele de dinti vechi pentru a curata locurile greu accesibile, cum ar fi chitul si sub corpurile de la robinete. Sau curatati periutele de dinti vechi si reutilizati-le ca periute pentru sprancene, aplicatoare de culoare pentru par sau pentru unelte de curatare, electronice sau alte articole delicate sau greu de curatat. Tuburile goale de pasta de dinti pot fi reutilizate ca palnie prin taierea fundului sau ca tub de glazura pentru prajiturile cu glazura. Sticlele goale de deodorant sunt perfecte pentru umplere cu deodorant homemade.


9. Vasele sparte.


Colectati portelanul spart pentru a reface placi de mese in aer liber, ghivece de flori, poteci sau ca un chenar unic pentru gradina dvs. Utilizati portelan spart pentru a face un breloc sau bijuterii. Plantati plante mici in cani vechi de cafea patate.O sa arate grozav!


10. Mobila veche.


Refinisati sau reparati mai degraba decat sa aruncati mobilierul vechi. Reutilizati mobilierul spart sau dezasamblati si reutilizati lemnul. Agatati butoane de sertare pe perete pentru a crea rafturi, casete cu umbre sau panouri.



Cu doar putina ingeniozitate, puteti reduce amprenta ecologica, puteti economisi banii si puteti da o viata noua multor obiecte care, altfel ar ajunge la gunoi!
La ce obiecte inteligente de casa va puteti gandi pentru a recicla si a reutiliza?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!