Luna iubirii in lume! Cum putem sarbatori iubirea in mod sustenabil!

Luna iubirii in lume! Cum putem sarbatori iubirea in mod sustenabil!
In intreaga lume, Ziua Indragostitilor este sarbatorita in numele Sfantului Valentin, dar cine este  acest sfant misterios si de ce este sarbatorit cu atata placere!? Desi adevarul din spatele sarbatorii este tulbure, exista cateva povesti pe care am dori sa le vi le impartasim.

Se spune ca Valentin a fost un preot care a slujit in secolul al III-lea la Roma, iar cand imparatul Claudius al II-lea a anuntat ca barbatii singuri sunt mai eficienti in lupta decat cei cu familii si sotii, el a interzis casatoria tinerilor soldati.

Valentin a fost impotriva acestei nedreptati facute tinerilor si a inceput sa oficieze casatorii secrete pentru tinerii indragostiti. Cand imparatul a aflat despre actiunile lui Valentin, a ordonat ca sfantul sa fie omorat. Cealalta poveste sugereaza ca sfantul ar fi fost ucis in timp ce ii ajuta pe crestini sa scape de inchisorile romane dure, in care erau  torturati. Treptat, Sfantul Valentin a devenit atat de popular incat cuplurile din intreaga lume au inceput sa sarbatoreasca Ziua Sf. Valentin ca fiind Ziua Iubirii.

Heideti sa vedem cum este sarbatorita aceasta zi speciala in diferite colturi ale lumii!

Argentina - o saptamana de dulceata

Argentinienii nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor in februarie, ci „saptamana dulce” in iulie. Este perioada in care indragostitii fac schimb de saruturi si primesc ciocolata si alte dulciuri. In tara, ziua a inceput de fapt ca o inventie comerciala, dar mai tarziu a devenit traditia Sfantului Valentin.

Franta - epicentrul iubirii



Se crede ca prima felicitare de Ziua Indragostitilor isi are originea in Franta, cand Charles, Ducele de Orleans, i-a trimis sotiei sale scrisori de dragoste din inchisoare in 1415. Ulterior, satul francez numit Valentine se transforma in epicentrul romantismului intre 12 si 14 februarie. Se pot vedea curtile frumoase, copacii si casele decorate cu felicitari de dragoste si  trandafiri. Este probabil cea mai frumoasa traditie de Ziua Indragostitilor din lume.

Coreea de Sud - o experienta cu totul diferita



Cuplurile romantice din Coreea de Sud sarbatoresc ziua iubirii pe data de 14 a fiecarei luni. Da, ati citit bine! „Ziua trandafirilor” este sarbatorita in mai, „ziua saruturilor” este sarbatorita in iunie, „ziua imbratisarilor in decembrie”, iar persoanele singure sarbatoresc „ziua neagra” in aprilie mancand taitei negri. Este o traditie complet diferita de Ziua Indragostitilor din intreaga lume.

Filipine - un eveniment de gala

In Filipine, Ziua Indragostitilor este momentul in care multe cupluri tinere se casatoresc intr-un eveniment sponsorizat de guvern ca o forma de a serviciului public. Printre cele mai uimitoare sarbatori de Ziua Indragostitilor din intreaga lume, acesta este un eveniment de gala in tara si o zi speciala pentru tineri.

Ghana - Ziua Ciocolatei



In Ghana, 14 februarie este sarbatorita drept „Ziua Nationala a Ciocolatei”. Este un pas pe care guvernul Ghanei l-a facut in 2007 pentru a creste turismul in tara. Ghana este printre cele mai mari tari producatoare de cacao din lume. Pe 14 februarie, se poate participa la spectacole, evenimente muzicale si restaurante care au meniuri tematice pentru ziua speciala.

Japonia - schimb de cadouri unice

Japonia procedeaza cu totul altfel. Ziua iubirii este sarbatorita pe 14 februarie, iar femeile sunt cele care  cumpara cadouri si ciocolata pentru tovarasii sau iubitii lor. Barbatii nu pot returna cadourile pana pe 14 martie, zi care se numeste „ziua alba”.

Romania - doua zile, aceeasi semnificatie

La romani, Ziua Indragostitilor este sarbatorita la fel ca in multe alte tari din lume. Este o zi dedicata sarbatoririi dragostei si afectiunii intre cupluri. Oamenii fac schimb de cadouri, felicitari si flori, iar multe restaurante si cafenele ofera meniuri sau promotii speciale de Ziua Indragostitilor pentru ca indragostitii sa se bucure de cine romantice impreuna.

Pe langa ziua sarbatorita pe 14 februarie, Romania are si propriile obiceiuri si traditii unice legate de dragoste si romantism. Dragobetele, sarbatorita pe 24 februarie, este considerat echivalentul romanesc al Zilei Indragostitilor. In aceasta zi, tinerii se aduna adesea in grupuri pentru a sarbatori dragostea, natura si sosirea primaverii.

Insa, februarie nu este doar despre Ziua Indragostitilor; este o luna dedicata iubirii in toate formele ei. Noi credem in exprimarea dragostei nu numai unul pentru celalalt, ci si pentru frumoasa noastra planeta. De aceea, in perioada 01-24 februarie, suntem incantati sa va prezentam colectia noastra speciala Eco Love.



Produsele din sectiunea Eco Love  sunt o manifestare a dragostei noastre pentru natura si a angajamentului nostru pentru o viata durabila. De la decorul casei , cu accesorii pentru masa sau birou, pana la cadouri atent alese care lasa un impact pozitiv, fiecare articol este o reflectare a grijii pe care o avem atat pentru cei dragi, cat si pentru mediu.

Cu fiecare achizitie din colectia noastra Eco Love, contribuiti la o planeta mai verde si mai sanatoasa. Haideti sa facem din aceasta luna a iubirii o oportunitate de a ne exprima afectiunea, fiind totodata constienti de impactul pe care alegerile noastre il au asupra Mamei Natura.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!