Cum ajutam un restaurant sa devina sustenabil

Cum ajutam un restaurant sa devina sustenabil
Importanta durabilitatii in restaurante nu poate fi subestimata in zilele noastre, deoarece consumatorii sunt din ce in ce mai preocupati de mediu si de modul in care deciziile lor de cumparare il influenteaza. A fi sustenabil este cea mai buna alegere pentru planeta si daca esti detinatorul unei afaceri, la fel.

Veti reduce costurile, veti imbunatati profiturile, veti reduce amprenta asupra mediului, veti creste loialitatea fata de brand si, de asemenea, veti sprijini comunitatea.


In prezent, multi oameni isi doresc sa ajute planeta, iar atunci cand restaurantele iau atitudine pentru a actiona mai sustenabil, le ofera clientilor puterea de a face acest lucru si in viata lor de zi cu zi. Acest fapt influenteaza puternic deciziile oamenilor atunci cand iau masa in oras.

Prin urmare, trecerea la practici durabile nu este doar rationala pentru a va face partea pentru planeta, dar are si un sens solid in afaceri. Daca nu sunteti siguri de unde sa incepeti, cititi acest ghid . Va va ajuta sa va mutati afacerea intr-un viitor profitabil, ecologic.

Ce inseamna sustenabilitatea restaurantului?

Pentru ca un restaurant sa fie sustenabil, este nevoie ca intreprinderile alimentare sa isi minimizeze impactul asupra planetei, in special abordand probleme precum agricultura durabila, amprenta lor de carbon, scurtarea lantului lor de aprovizionare, risipa de alimente, ambalaje, consumul de apa si energie, reciclare si multe altele.

Insa, sustenabilitatea restaurantului inseamna si sa ofere clientilor oportunitatea de a contribui la aceste eforturi pozitive. Oamenii decid unde sa ia masa pe baza valorilor lor , iar daca acestea rezoneaza cu cele ale voastre, succesul va fi asigurat.

A fi sustenabil este, prin urmare, mai mult decat un moft sau un plus frumos: este o necesitate pentru satisfacerea nevoilor generatiilor actuale si viitoare.

De ce este importanta sustenabilitatea in restaurante?

Impactul asupra mediului – practicile durabile pot ajuta la reducerea impactului ecologic negativ al unui restaurant. Fiecare restaurant are o amprenta mare de carbon datorita resurselor pe care le consuma, a deseurilor pe care le genereaza si a emisiilor pe care le produc. 

Responsabilitate sociala – Restaurantele sunt afaceri care servesc publicul, prin urmare, ei sunt responsabili pentru contributia la binele mai mare. Prin implementarea practicilor de sustenabilitate a restaurantelor, industria arata ca ii pasa de influenta sa asupra comunitatii si asupra lumii.

Economii de costuri – Practicile de durabilitate pot ajuta, de asemenea, la reducerea cheltuielilor restaurantului pe termen lung.  De exemplu, aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic pot economisi energie si pot reduce facturile la utilitati, iar reducerea risipei de alimente poate duce la economii de costuri majore.

Atractia clientilor – Sustenabilitatea alimentara este un subiect fierbinte in zilele noastre, iar multi clienti sunt din ce in ce mai preocupati de mediu. Urmand tendintele de sustenabilitate a restaurantelor, afacerea poate atrage clienti care apreciaza aceste principii.

Acum ca stiti ce inseamna sa fiti ecologic si  intelegeti beneficiile, hai sa ne uitam la numeroasele moduri prin care puteti avea un restaurant mai prietenos cu mediul.


1. Incepeti sa compostati pentru a reduce deseurile

Puteti sa va monitorizati inventarul de alimente, sa optimizati dimensiunile portiilor si sa donati surplusul de ingrediente catre organizatii de caritate. Iar prin compostare, va puteti devia deseurile alimentare si ambalajele compostabile de la depozitele de gunoi si puteti crea compost bogat in nutrienti.

2. Reduceti consumul de apa si energie

V-ati gandit vreodata cum sa reduceti consumul de apa si energie la restaurant?



Indiferent daca treceti la masini  de spalat vase eficiente din punct de vedere energetic, folositi toalete sau robinete care economisesc apa sau optati pentru energie regenerabila, exista o serie de moduri de a reduce consumul de apa si energie in restaurantul dumneavoastra. Este sigur sa spunem ca orice metoda aleasa se va traduce adesea si in bani economisiti – si cui nu-i place sa economiseasca?

3. Educati-va clientii

Nu lasati efortul sa treaca neobservat. Asigurati-va ca, clientii dumneavoastra stiu despre practicile de sustenabilitate ale restaurantului, raspanditi vestea si aduceti-i si pe clienti la bordul calatoriei  spre sustenabilitate.

4.Reduceti deseurile din plastic

Deseurile din plastic reprezinta unele dintre cele mai semnificative provocari de mediu ale timpului nostru, iar industria restaurantelor contribuie major la aceasta problema. Industria genereaza o cantitate enorma de deseuri de plastic in fiecare an, de la ustensile si recipiente de unica folosinta pana la paie si ambalaje. Cu toate acestea, exista solutii inovatoare care pot ajuta la reducerea acestor deseuri si la crearea unui viitor mai durabil.

Reducerea deseurilor de plastic poate duce la economii de costuri majore. Trecand la alternative reutilizabile sau biodegradabile, restaurantele pot economisi si elimina deseurile De asemenea o astfel de alegere va ajuta restaurantul sa-si consolideze imaginea de marca. Demonstrand angajamentul fata de sustenabilitate, restaurantele pot atrage mai multi clienti si pot construi relatii mai puternice cu clientii existenti.

Gasirea de solutii inovatoare pentru reducerea deseurilor in industria restaurantelor a devenit cruciala, deoarece acestea reprezinta o amenintare majora pentru mediu. Starea actuala a deseurilor in industria aceasta este alarmanta, deoarece genereaza peste 11 milioane de tone de deseuri de plastic in fiecare an, potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA). Aceste deseuri sunt in principal sub forma de articole din plastic de unica folosinta, cum ar fi ustensile, pahare si paie.

Pe langa articolele din plastic de unica folosinta, restaurantele genereaza si deseuri din ambalaje, cum ar fi recipiente pentru takeaway, pungi si alte ambalaje. Aceste articole sunt concepute pentru unica folosinta, iar odata aruncate, ajung in gropile de gunoi sau cai navigabile. Ele au un impact semnificativ asupra mediului, inclusiv daunand vietii salbatice, poluand caile navigabile si oceanele si contribuind la schimbarile climatice. Descompunerea deseurilor de plastic poate dura sute de ani, ceea ce duce la daune pe termen lung.

Una din posibilitatile de a reduce costurile in restaurant este sa inlocuiti consumabilele din plastic sau hartie cu unele reutilizabile si aici ne referim si la suporturile pentru pahare si farfurii.

Suporturile pentru farfurii si pahare imbunatatesc aspectul oricarui aranjament si vor proteja mesele si fetele de masa de petele cauzate de alimente sau bauturi varsate. Aceste suporturi variaza in marime, stil si culoare pentru a se potrivi nevoilor decorului dorit. Investind inteligent in suporturi pentru farfurii si pahare din piele naturala reciclata sau alte materiale sustenabile reduceti costurile pe termen lung, protejati mediul si aduceti un plus de eleganta si rafinament locatiei.




Acum, mai mult ca niciodata, restaurantele au nevoie sa fie atente la cheltuielile lor.  Din fericire, exista multe modalitati de a reduce cheltuielile intr-un restaurant, iar in aceste randuri v-am dat cateva idei despre cum ati putea sa faceti acest lucru intr-un mod sustenabil si fara a face rabat la calitate sau aspect.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!