Husele de telefon si poluarea! Care sunt efectele si ce solutii exista?

Husele de telefon si poluarea! Care sunt efectele si ce solutii exista?

Smartphone-ul

A devenit un element esential in viata moderna. A devenit mai mult decat o simpla modalitate de a ne contacta prietenii si familia. Este ceasul cu alarma, playerul muzical, camera foto si browserul nostru de internet, toate intr-un singur pachet.
Iar in ceea ce priveste varietatea de huse de telefon din care puteti alege, acestea au devenit, de asemenea, un accesoriu de moda.

Initial, carcasele au fost concepute pentru a ne proteja smartphone-ul. Stim cu totii ca cea mai recenta tehnologie nu este ieftina si, prin urmare, o carcasa este vitala pentru a ne asigura ca nu sunt deteriorate sau zgâriate.

Cu toate acestea, se poate argumenta ca companiile au folosit acest lucru ca o oportunitate de a dezvolta o afacere de mai multe milioane prin crearea celor mai extravagante modele si, de multe ori, cu pretul mediului.

Ascensiunea carcasei telefonului

Miliarde de huse de telefon sunt vandute in fiecare an. Contractul mediu pentru un abonament de telefon dureaza aproximativ doi ani, inseamna ca fiecare folosim multe huse in timpul vietii noastre.

Istoria huselor pentru telefoane mobile poate fi urmarita destul de departe. De la retro Nokia 3310 la noul iPhone 13PRO, a existat intotdeauna o husa de telefon pentru fiecare model. Ele vin in tot felul de materiale: silicon, piele si plastic, multe dintre ele fiind acoperite si cu ornamente pentru un plus de stralucire sau cu o husa cu flip pentru o protectie suplimentara.

Pe masura ce timpul a trecut, husa pentru telefon a devenit unul dintre cele mai importante accesorii de moda pe care simtim ca trebuie sa le avem. In loc sa cumparam pentru a ne proteja telefonul, le cumparam pentru a face ca telefoanele noastre sa arate bine.

Dar ce se intampla cand este timpul sa facem upgrade la un telefon nou?

Cand contractul nostru este incheiat, facem upgrade la cel mai recent model, chiar daca cel vechi inca functioneaza, ceea ce inseamna ... telefon nou, carcasa noua, iar cel vechi este trimis de cele mai multe ori la groapa de gunoi!

Cei mai multi dintre noi probabil ca nu cred ca ceva atat de mic precum o husa de telefon poate avea un impact asupra planetei, dar revolutia huselor de telefon creste cantitatea de poluare de care sufera lumea noastra, provocand daune pe care este necesar sa incercam sa le oprim.


 

Ce rau provoaca husele de telefon?

Daca, ipotetic, am avea cu totii un telefon de la 16 ani si ne-am cumpara o husa de telefon noua de fiecare data cand faceam upgrade pana la 70 de ani, am trece prin aproximativ 27 de huse de telefon fiecare (iar cum in medie o husa de telefon este schimbata la 6 luni, numarul este mult mai mare). Cand te gandesti la cati dintre noi populăm Pamantul, inseamna ca o multime de huse de telefon sunt trimise la groapa de gunoi.

Huse de telefoan din plastic

Suntem siguri ca stiti deja impactul pe care plasticul il are asupra planetei noastre. Este nevoie de ani pentru ca plasticul sa se descompuna, sticlele de plastic dureaza aproximativ 450 de ani si pungile de plastic variind intre 10-1000 de ani! Prin procesul de descompunere, substantele chimice toxice sunt eliberate in sol, infiltrandu-se in alte elemente si ecosistem, provocand efecte daunatoare.

 

Huse de telefon din piele

Productia de piele a ridicat multe probleme in ceea ce priveste durabilitatea, inclusiv procesul de vopsire, in care sunt utilizate substante chimice nocive. Multe marci folosesc si piele artificiala, care poate dura pana la 500 de ani pentru a se biodegrada.

 

Huse de telefon din silicon

In timp ce siliconul este excelent pentru a va proteja telefonul datorita durabilitatii sale, tocmai acest factor il face o problema de mediu. Materialul este atat de durabil incat nu se biodegradeaza usor si poate dura intre 50-500 de ani pentru a se descompune.

Cu toate acestea, exista lucruri pe care le putem face pentru a preveni.

 

Ce putem face?

Exista numeroase modalitati de a preveni poluarea. Cumparaturile de la o marca sustenabila si revanzarea sau donarea produselor tale vechi vor asigura ca un telefon mai putin este trimis la groapa de gunoi.

Alege o husa de telefon durabila

O alternativa este alegerea unei huse de telefon ecologice, care sa nu dauneze planetei. Din ce in ce mai multe marci gasesc alternative durabile pentru smartphone-uri, proiectand in acelasi timp huse elegante pentru a ne mentine in tendinte.

La originandnatural.ro, husele noastre pentru iPhone nu numai ca va protejeaza telefonul, ci si planeta! Fabricate din materiale naturale, carcasele noastre Natural sunt 100% biodegradabile. Husele Origin sunt fabricate din piele naturala reciclata, obtinuta cu impact minim asupra mediului si reprezinta o alternativa durabila excelenta.
Oferim alternative ecologice care au un impact minim asupra planetei. De asemenea gandim solutii pentru a veni in intampinarea clientilor atunci cand doresc sa isi schimbe husa de telefon, astfel incat aceasta schimbare sa produca un impact cat mai mic asupra mediului. Veti vedea in curand un nou proiect pe site-ul nostru in acest sens. Deci, stati aproape de noi!

Vinde sau doneaza

O alta modalitate de a reduce poluarea de la carcasele telefonului este sa va folositi mai mult telefonul. Cand contractul nostru este incheiat, nu inseamna ca trebuie sa renuntam la telefon si la carcasa. Daca ambele sunt in stare buna de functionare, ar trebui sa luam unul nou doar de dragul asta? L-am putea folosi in continuare sau l-am putea vinde pentru a preveni trimiterea inutil la groapa de gunoi.

De asemenea, puteti dona husele de telefon uzate, ceea ce nu numai ca economiseste mai mult plastic care este trimis la groapa de gunoi, dar ajuta la sprijinirea unor cauze cu adevarat grozave in acest proces.
 

Doriti sa aflati mai multe?

Revolutia huselor de telefon este un alt domeniu al vietii noastre care provoaca daune planetei noastre. Dar facand mici modificari, cum ar fi trecerea la o husa de telefon ecologica, veti contribui la a face diferenta... o diferenta in bine.

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!