Husele de telefon si poluarea! Care sunt efectele si ce solutii exista?

Husele de telefon si poluarea! Care sunt efectele si ce solutii exista?

Smartphone - ul

A devenit un element esențial în viața modernă. A devenit mai mult decât o simplă modalitate de a ne contacta prietenii și familia. Este ceasul cu alarmă, playerul muzical, camera foto și browserul nostru de internet, toate într-un singur pachet.
Iar în ceea ce privește varietatea de huse de telefon din care puteți alege, acestea au devenit, de asemenea, un accesoriu de modă.

 

Inițial, carcasele au fost concepute pentru a ne proteja smartphone-ul. Știm cu toții că cea mai recentă tehnologie nu este ieftină și, prin urmare, o carcasă este vitală pentru a ne asigura că nu sunt deteriorate sau zgâriate.

Cu toate acestea, se poate argumenta că companiile au folosit acest lucru ca o oportunitate de a dezvolta o afacere de mai multe milioane prin crearea celor mai extravagante modele și, de multe ori, cu prețul mediului.

Ascensiunea carcasei telefonului

Miliarde de huse de telefon sunt vândute în fiecare an. Contractul mediu pentru un abonament de telefon durează aproximativ doi ani, înseamnă că fiecare folosim multe huse în timpul vieții noastre.

Istoria huselor pentru telefoane mobile poate fi urmărită destul de departe. De la retro Nokia 3310 la noul iPhone 13PRO, a existat întotdeauna o husă de telefon pentru fiecare model. Ele vin în tot felul de materiale: silicon, piele și plastic, multe dintre ele fiind acoperite si cu ornamente pentru un plus de strălucire sau cu o husă cu flip pentru o protecție suplimentară.

Pe măsură ce timpul a trecut, husa pentru telefon a devenit unul dintre cele mai importante accesorii de modă pe care simțim că trebuie să le avem. În loc să cumpărăm pentru a ne proteja telefonul, le cumpărăm pentru a face ca telefoanele noastre să arate bine.

Dar ce se întâmplă când este timpul să facem upgrade la un telefon nou?

Când contractul nostru este încheiat, facem upgrade la cel mai recent model, chiar dacă cel vechi încă funcționează, ceea ce înseamnă ... telefon nou, carcasă nouă, iar cel vechi este trimis de cele mai multe ori la groapa de gunoi!

Cei mai mulți dintre noi probabil că nu cred că ceva atât de mic precum o husă de telefon poate avea un impact asupra planetei, dar revoluția huselor de telefon crește cantitatea de poluare de care suferă lumea noastră, provocând daune pe care este necesar să încercăm să le oprim.
 

Ce rău provoacă husele de telefon?

Dacă, ipotetic, am avea cu toții un telefon de la 16 ani și ne-am cumpăra o husă de telefon nouă de fiecare dată când faceam upgrade până la 70 de ani, am trece prin aproximativ 27 de huse de telefon fiecare (iar cum in medie o husa de telefon este schimbata la 6 luni, numarul este mult mai mare). Când te gândești la câți dintre noi populăm Pământul, înseamnă că o mulțime de huse de telefon sunt trimise la groapa de gunoi.

Huse de telefoan din plastic

Suntem siguri că știți deja impactul pe care plasticul îl are asupra planetei noastre. Este nevoie de ani pentru ca plasticul să se descompună, sticlele de plastic durează aproximativ 450 de ani și pungile de plastic variind între 10-1000 de ani! Prin procesul de descompunere, substanțele chimice toxice sunt eliberate în sol, infiltrandu-se în alte elemente și ecosistem, provocând efecte dăunătoare.

 

Huse de telefon din piele

Producția de piele a ridicat multe probleme în ceea ce privește durabilitatea, inclusiv procesul de vopsire, în care sunt utilizate substanțe chimice nocive. Multe mărci folosesc și piele artificială, care poate dura până la 500 de ani pentru a se biodegrada.

 

Huse de telefon din silicon

În timp ce siliconul este excelent pentru a vă proteja telefonul datorită durabilității sale, tocmai acest factor îl face o problemă de mediu. Materialul este atât de durabil încât nu se biodegradează ușor și poate dura între 50-500 de ani pentru a se descompune.

Cu toate acestea, există lucruri pe care le putem face pentru a preveni.

 

Ce putem face?

Există numeroase modalități de a preveni poluarea. Cumpărăturile de la o marcă sustenabilă și revânzarea sau donarea produselor tale vechi vor asigura că un telefon mai puțin este trimis la groapa de gunoi.

Alege o husă de telefon durabilă

O alternativă este alegerea unei huse de telefon ecologice, care să nu dăuneze planetei. Din ce în ce mai multe mărci găsesc alternative durabile pentru smartphone-uri, proiectând în același timp huse elegante pentru a ne menține în tendințe.

La originandnatural.ro, husele noastre pentru iPhone nu numai că vă protejează telefonul, ci și planeta! Fabricate din materiale naturale, carcasele noastre Natural sunt 100% biodegradabile. Husele Origin sunt fabricate din piele naturala reciclata, obtinuta cu impact minim asupra mediului și reprezintă o alternativă durabilă excelentă.
Oferim alternative ecologice care au un impact minim asupra planetei. De asemenea gandim solutii pentru a veni in intampinarea clientilor atunci cand doresc sa isi schimbe husa de telefon, astfel incat aceasta schimbare sa produca un impact cat mai mic asupra mediului. Veti vedea in curand un nou proiect pe site-ul nostru in acest sens. Deci stati aproape de noi!

Vinde sau doneaza

O altă modalitate de a reduce poluarea de la carcasele telefonului este să vă folosiți mai mult telefonul. Când contractul nostru este încheiat, nu înseamnă că trebuie să renunțăm la telefon și la carcasă. Dacă ambele sunt în stare bună de funcționare, ar trebui să luăm unul nou doar de dragul asta? L-am putea folosi în continuare sau l-am putea vinde pentru a preveni trimiterea inutil la groapa de gunoi.

De asemenea, puteți dona husele de telefon uzate, ceea ce nu numai că economisește mai mult plastic care este trimis la groapa de gunoi, dar ajută la sprijinirea unor cauze cu adevărat grozave în acest proces.
 

Doriți să aflați mai multe?

Revoluția huselor de telefon este un alt domeniu al vieții noastre care provoacă daune planetei noastre. Dar făcând mici modificări, cum ar fi trecerea la o husă de telefon ecologică, veți contribui la a face diferența... o diferență în bine.

 

 

Suport clienti 10.00- 18.00

0720569618 office@originandnatural.ro
https://www.linkedin.com/company/84012379/admin/

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!