12 sfaturi pentru o vara sustenabila: sfaturi ecologice de pus in practica

12 sfaturi pentru o vara sustenabila: sfaturi ecologice de pus in practica
Avand in vedere preocuparea continua cu privire la emisiile de carbon, este intelept sa luati in considerare modul in care puteti ajuta mediul. Acest lucru este esential pentru protejarea atat a generatiilor actuale, cat si a celor viitoare. Asadar, tineti cont de planeta in timp ce mergeti in aventurile dumneavoastra de vara. Un trai durabil nu necesita schimbari impovaratoare. Iata cateva lucruri pe care le puteti face in aceasta vara pentru a deveni verde.

12 sfaturi pentru o vara sustenabila


1. Folositi mai putin plastic


Vara este un moment minunat pentru picnicuri sau gratare in familie. in timp ce ustensilele din plastic si farfuriile de unica folosinta pot parea usoare, acestea ajung in gropile de gunoi. Cand se descompun, elibereaza gaze cu efect de sera care polueaza aerul. De asemenea, daca ajung pe jos, pot fi carate de apa si ajung in oceane.



in schimb, aveti intotdeauna la dispozitie optiuni reutilizabile. O sticla de apa din metal va fi mult mai convenabila decat utilizarea constanta a sticlelor de plastic. Daca organizati o petrecere, sariti peste paharele rosii de plastic si mergeti la un magazin second-hand pentru a cumpara pahare obisnuite la un pret bun.


2. Consultati site-urile locale


Cand calatorim in locuri indepartate consumam tone de benzina. De fapt, avioanele ard aproximativ 740 de milioane de tone de combustibil pe zi. Asta nu inseamna ca nu puteti avea inca o multime de aventuri. Profitati de sansa de a explora si de a cauta atractii populare din zona dumneavoastra.

De asemenea, puteti sa consultati Centrul de Informare Turistica din oras pentru idei. Puteti chiar sa vedeti daca prietenii sau membrii familiei au ceva recomandari. Daca urmariti bloguri locale de calatorie, acestea sunt si locuri excelente pentru a naviga.



Daca ajungeti sa calatoriti mai departe, sprijiniti afacerile locale bogate in istorie. Multe destinatii sunt pline de restaurante si magazine care pot avea peste 50 de ani si sunt conduse de familii . Investiti in suveniruri, mese si experiente semnificative.


3. Incercati sa faceti paddleboarding sau surfing


Aceste activitati ne pot ajuta sa invingem caldura coplesitoare a verii intr-un mod mai sustenabil. Sunt, de asemenea, o scuza perfecta pentru a iesi afara si a opri telefonul sau computerul.​​



Daca aveti unde, incearcati s
a practicati paddleboard in loc sa petreceti ore intregi intr-o barca care arde combustibil in tot acest timp. in plus, aceste placi provoaca mai putine daune albiilor de apa si malurilor raurilor decat unele motorizate. Este un sport excelent pe care il puteti face singur sau impreuna cu cativa prieteni.


4. Plantati niste flori


Florile reprezinta resurse pentru polenizatori, cum ar fi albinele. Ne bazam pe aceste insecte pentru productia agricola. Aproximativ 35% din culturile lumii depind de polenizatori pentru a se reproduce. De asemenea, puteti construi o casa de albine pentru a le oferi un loc sigur pentru odihna. Pe langa faptul ca ajuta mediul inconjurator, florile va sporesc atractivitatea.



Gradinaritul este o activitate  buna pentru sanatatea tuturor. Luati in considerare plantarea unor legume si fructe pentru a va economisi un drum la magazin alimentar.


5. Creati o gramada de compost


Compostarea ajuta mediul prin reducerea risipei apei si imbunatatirea conditiilor solului. De asemenea, imbunatateste calitatea apei prin retinerea poluantilor si scaderea emisiilor de metan. Compostarea chiar elimina nevoia de ingrasaminte chimice. Pentru a incepe:
  • adunati materiale organice sau orice a fost odata o planta.
  • stratificati materialele din bucatariile dumneavoastra, cum ar fi cojile de oua, zatul de cafea si cojile de fructe.
  • amestecati cateva frunze, paie si tulpini de porumb.
  • adaugati putin pamant vegetal si un strop de ingrasamant organic deasupra.


6. Faceti o plimbare cu bicicleta


Daca este o zona accesibila, mersul cu bicicleta este o modalitate ecologica de a calatori, promoveaza exercitiul si creste forta musculara. Acest gen de miscare este buna pentru inima, plamani, circulatia sangelui si este un exercitiu cu impact redus, daca corpul dumneavoastra are nevoie de odihna.



Folosirea unei biciclete conserva resursele neregenerabile si reduce poluarea aerului. Faceti o plimbare cu bicicleta pentru a explora un oras nou sau chiar locuri ascunse din orasul dumneavoastra. in loc sa conduceti, luati o bicicleta pana la  magazinul  de inghetata.


7. Curatati-va parcurile si raurile


Turistii si pescarii lasa tone de gunoi pe rauri. Acestea ajung apoi sa ne polueze oceanele si sa dauneze vietii marine. Asadar, programati-va o zi si oferiti-va voluntar pentru a va ajuta comunitatea. Va va face sa va simti bine si este o sansa grozava de a cunoaste oameni noi.Aduceti-va si familia si transformati-o intr-o activitate de grup; este o oportunitate grozava pentru a petrece timp impreuna, fiind de ajutor.


8. Reutilizati tricourile vechi


Cu totii stim cantitatea uriasa de haine care este aruncata in gropile de gunoi. Acest lucru elibereaza tone de gaze cu efect de sera care contribuie la schimbarile climatice. Asadar, incercati sa va refolositi tricourile vechi inainte de a le arunca.Ele pot fi carpe excelente de curatat sau perne unice.

Dac
a aveti un tricou alb, luati niste vopsea pentru a crea o tinuta noua, iar daca ajungeti la cumparaturi, incepeti de la magazine vintage. Acest lucru va poate economisi bani si este mai bun pentru mediu. Am mentionat despre moda sustenabila intr-un articol anterior.


9. Cautati cat mai multa imformatii


Daca aveti nevoie de inspiratie, cautati resurse externe. Ascultati podcasturi de sustenabilitate, cititi carti sau articole de pe blogul nostru.
De asemenea, puteti cere recomandari prietenilor sau puteti face o excursie la Biblioteca Judeteana. Apoi, impartasiti toate informatiile pretioase prietenilor si familiei. Cu cat stiti mai multe despre practicile ecologice, cu atat este mai usor sa le adaugi la rutina zilnica.


10. Deschideti ferestrele


Vara este sansa perfecta de a lasa lumina naturala sa patrunda in incapere. in loc sa risipiti energie electrica, folositi lumina soarelui pentru a indeplini sarcinile de dupa-amiaza. Acest lucru va va reduce facturile la utilitati si va ajuta la reducerea emisiilor de carbon.



De asemenea, folosi
ti caldura pentru a usca la aer articole de imbracaminte.Schimbati jaluzelele actuale cu jaluzelele din bumbac de culoare deschisa. Retineti ca lumina naturala va poate imbunatati starea de spirit si va poate oferi o sursa excelenta de vitamina D.


11. Manancati cina acasa


Iesirea la masa este intotdeauna un rasfat, mai ales vara. Cu toate acestea, acest lucru poate contribui la risipa de alimente si la emisiile vehiculelor. in plus, mancatul acasa economiseste bani si este mai bun pentru sanatate. in loc de grasimi si zaharuri din alimente procesate, puteti face mese hranitoare. Cum vara gasim fructe si legume din besug, puteti gati diverse feluri de mancare. Mancatul acasa este o sansa excelenta de a crea legatura cu familia.


12. Faceti treburile in afara orelor de varf


Orice treburi care necesita energie, cum ar fi spalarea rufelor sau aspirarea, ar trebui facute in afara orelor de varf, adica pe inserat sau noaptea. Trebuie sa aveti totusi grija la vecini daca locuiti intr-un apartament.



Efectuarea treburilor in acea perioada va reduce facturile la energie si previne supraincalzirea casei. in acest fel, aparatul dumneavoastra de aer conditionat nu ar trebui sa functioneze la fel de greu, reducandu-va emisiile de carbon. Nu vreti  sa va simtiti in casa ca intr-un cuptor.

A ajuta mediul este ceva uimitor ce poate face toata lumea. Nu trebuie sa faceti schimbari mari – doar simple schimbari de rutina, cum ar fi folosirea obiectelor reciclabile si renuntarea la plastic. Cand vremea se incalzeste, incepem sa petrecem mai mult timp afara si ajungem sa apreciem mai mult natura. Urmati aceste sfaturi pentru a avea o vara durabila si tone de momente distractive.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!