Impactul pielii asupra mediului si de ce pielea naturala reciclata este solutia?

Impactul pielii asupra mediului si de ce pielea naturala reciclata este solutia?

Pe masura ce consumatorii devin mai constienti de impactul lor individual și colectiv asupra mediului, multi au început sa facă alegeri mai atente. referitoare la ceea ce cumpara si consuma si cum este produs. Pielea nu face exceptie si, dupa cercetari, multi apeleaza la alternative. De la textile pe baza de plante pana la piele reciclata, exista un număr de optiuni create cu o abordare care priveste mediul înconjurator. 
 

Pielea naturala reciclata este o categorie de material  conceputa pentru a obtine aceleasi calitati cu cele ale pielii naturale cu o amprenta mai mica asupra mediului decat pielea traditionala. Pielea traditionala este cunoscuta pentru atingerea moale, aspectul luxos și durabilitate. Pielea naturala reciclata cauta să creeze acelasi rezultat final, folosind mai puține substanțe nocive si mult mai putine resurse naturale.
 

Considerand că pielea este un produs secundar al industriei carnii, numai în 2016 în SUA peste 30 de milioane de bovine au fost ucise pentru carnea lor [conform https://faunalytics.org/global-cow-slaughter-statistics-and-charts/] . Pentru a le creste, hrani si ingriji este nevoie de o cantitate enorma de hrana si pamant. În Brazilia, 2,7 milioane de acri de padure tropicala amazoniana au fost decimate numai în 2020 [conform https://www.independent.co.uk/climate-change/tropical-forest-destroyed-b1814083.html], pentru a face loc pasunilor si campurilor pentru cultivarea culturilor furajere. Emisiile mari de CO2 produse de milioane de vite și alte animale de fermă contribuie si ele la deteriorarea planetei.

Pielea (sau pielea animala) in stare naturala nu dauneaza mediului. Fara procesare chimică, s-ar putea biodegrada. Cele mai vechi înregistrări despre pielea folosita de oameni dateaza din 1300 î.Hr. Dar, de-a lungul timpului, cantitatile și modalitatile de procesare a materialului au crescut și au evoluat, ceea ce înseamna ca pielea de astazi vine cu un pret ridicat de mediu. Si totusi, este înca materialul de prima alegere în industriile high-end de modă, încalțaminte, îmbracaminte, auto și alte industrii. Din fericire, exista o modalitate de a nu compromite dragostea noastră pentru lux și datoria noastra de a proteja mediul.
 

Până la 75% din toate pieile sunt aruncate din cauza (printre altele) imperfecțiunilor care apar în mod natural. Cu ele, pamantul, apa și carbonul folosit pentru a le face. Pielea naturala  reciclata , abordeaza aceste deseuri prin reutilizarea lor. Macinarea acestora în fibre individuale de piele si transformarea acestora în role de piele reciclata, dand o noua viata deseurilor de piele.

Pielea naturala reciclata ia ceva destinat aruncarii si îi confera un nou scop.
 

Pielea naturala reciclata este o modalitate durabila de a obține si de a produce un material pe baza de piele. Scoate deseurile din sistem si produce un material din piele care este usor, durabil si la fel de luxos. Înseamna ca poate fi folosit multi ani de acum înainte fara pierderea calitatii în timp.
 

Pielea naturala reciclata este un material proiectat în mod durabil. Un material premium, care nu costa planeta si ofera consumatorilor sansa de a se bucura de produse premium cu constiinta curata. 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!