Cum proiectezi un parc sustenabil

Cum proiectezi un parc sustenabil
Cu totii stim importanta estetica a parcurilor pentru comunitate.  Dar, pe langa faptul ca imbunatatesc viziibil orasul,  parcurile trebuie sa protejeze si sa conserve zonele noastre naturale, sa promoveaza un ecosistem sanatos.

Daca proiectam un parc mai mult pentru estetica si recreere, este posibil sa nu fie la fel de durabil sau benefic. Exista modalitati de a realiza parcuri care tin cont de aceste doua lucruri, dar o prioritate de top ar trebui sa fie si impactul lor asupra mediului inconjurator.

Prin crearea unui parc sustenabil  facem mult mai mult decat sa oferim oamenilor un loc frumos unde se pot aduna. De asemenea, vom consolida mediul inconjurator oferind florei si faunei native un loc in care sa prospere.

Citeste mai jos pentru a afla 10 aspecte de care este nevoie sa tinem cont atunci cand proiectam un parc sustenabil.

1. Pastrati utilizarea gazonului la minimum

Zonele cu multa iarba nu sunt foarte utile pentru fauna salbatica sau pentru protectia impotriva eroziunii solului, asa ca pastrati zonele ierboase la minimum. Intinderile uriase doar cu iarba ar trebui limitate la terenuri si facilitati pentru atletism.

2. Incurajeaza folosirea plantelor native

Prin plantarea multor copaci, tufisuri si plante care sunt indigene zonei, veti promova un ecosistem sanatos si local. Este foarte important sa incercati sa evitati plantarea de specii invazive si non-indigene, deoarece acestea vor dauna ecosistemului si pot fi dificil de indepartat pe viitor. 

3. Nu construiti in apropierea zonelor umede

Este important sa evitati proiectele de constructie sau asfaltarea in apropierea zonelor umede, deoarece poate cauza daune ireparabile si ireversibile. Conform Jolene Kruller, scriitor ecologic la Psychology Writing Service si Write My Paper , „zonele umede sunt ecosisteme foarte sensibile si delicate, care gazduiesc tone de specii, asa ca este important sa construim parcul intr-un mod care sa sustina si sa protejeze zonele umede”.




4. Limitati cantitatea de suprafete pavate 

Suprafetele pavate, asa cum am mentionat pe scurt mai devreme, impiedica scurgerea apei si, deoarece sunt neporoase, nu permit apei de ploaie sa ajunga la sol. De asemenea, sparg habitatul faunei salbatice in sectiuni. Pastrati parcarile, drumurile si potecile asfaltate la minimum.

5. Managementul daunatorilor trebuie sa fie integrat

Exista diferite moduri naturale de a reduce daunatorii fara a folosi pesticide daunatoare care intra in mediul inconjurator si afecteaza alte specii. In schimb puteti sa folositi capcane naturale sau diferite plante care pot inlatura daunatorii.

6. Construiti in mod durabil

Orice structuri create de om, cum ar fi bancile de parc, ar trebui sa fie construite in mod durabil, folosind materiale precum metalul. Aceasta inseamna ca pot dura mai mult fara sa se deterioreze si sa dauneze mediului.

7. Oferiti optiuni de reciclare

Punerea cosurilor de reciclare langa fiecare cos de gunoi ofera oamenilor sansa de a recicla tot ce este sticla, plastic sau hartie. Nu faceti etichetele de pe cosuri prea confuze, pentru ca oamenii vor deveni nerabdatori si vor arunca gunoiul oriunde.

8. Nu indepartati pamantul vegetal

Jurnalistul Frank Beam, de la BoomEssays.com si Big Assignments , le explica urbaniştilor si constructorilor ca „daca este posibil, mentineti pamantul la locul lui atunci cand construiti parcul. Facand asta, te asiguri ca toate plantele native primesc toti nutrientii de care au nevoie pentru a se dezvolta.”

9. Folositi compost pentru a fertiliza

Vreti sa folositi metode naturale pentru a fertiliza plantele si copacii pe care ii plantati? Utilizarea ingrasamintelor chimice face mult mai mult rau decat bine mediului inconjurator. Ingrasamintele naturale functioneaza la fel de bine, asa ca puteti sa cautati alternativele potrivite.

10. Pastrati locurile naturale existente

Pe cat posibil, incercati  sa pastrati peisajele naturale intacte. Este mai usor sa faci un parc mai sanatos si durabil daca limitezi perturbarile in zona si daca incepi deja cu un ecosistem sanatos.

Cand planificati noi parcuri, ganditi-va la zonele in care parcuri exista deja si la modul in care acestea pot fi imbunatatite. De asemenea, ar trebui sa limitati perturbarea copacilor cazuti , cu exceptia cazului in care reprezinta un risc pentru siguranta publica. Asta pentru ca tufisul este foarte important pentru sanatatea ecosistemului.

Urmati aceste sfaturi si veti crea cu siguranta un parc sustenabil atat pentru viața vegetala, cat si pentru viata salbatica si pentru oameni.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!