Apple creste utilizarea materialelor reciclate în produsele sale

Apple creste utilizarea materialelor reciclate în produsele sale

Foto credit: Apple

Cu ocazia Zilei Pamantului , in Aprilie 2022 , Apple a dezvăluit o serie de inițiative de mediu, inclusiv extinderea utilizării materialelor reciclate în produsele sale.

Pe lângă faptul că a început să folosească pentru prima dată aur reciclat, Apple a dublat utilizarea tungstenului reciclat, a elementelor din resurse rare și a cobaltului, a spus compania. În 2021, materialele reciclate au reprezentat aproape 20% din materialele din produsele Apple, cel mai mare nivel înregistrat vreodată. Anul trecut, 59% din aluminiul din produsele Apple expediate a provenit din surse reciclate, unele produse conținând 100% material reciclat în incintă.

 

Compania își propune să pună capăt utilizării materialelor plastice în ambalaje până în 2025. Din 2015, a redus cantitatea de materiale plastice din ambalaje cu 75%, astfel încât în ​​2021 cantitatea de materiale plastice din ambalaje a scăzut la 4%.

În 2017, compania a anunțat obiectivul de a utiliza numai materiale regenerabile sau reciclabile pentru produsele sale. Anul trecut, produsele Apple au inclus 45% elemente din elemente rare reciclate și 30% staniu reciclat. Apple a folosit staniu 100% reciclat pentru lipirea plăcii logice principale a tuturor noilor produse iPhone, iPad, AirPod și Mac. Bateriile pentru iPhone folosesc, de asemenea, 13% cobalt reciclat. Apple folosește acum aur reciclat certificat în iPhone 13 și iPhone 13 Pro pentru placarea plăcii logice principale și a cablurilor camerei din față și din spate.

 

Avantajul reutilizării tuturor acestor materiale este că reduce mineritul. Apple spune că au reușit să recupereze suficient aur și cupru dintr-o tonă metrică de piese iPhone, așa cum este extras de obicei din 2.000 de tone metrice de rocă. Pe lângă reutilizarea materialelor, Apple a livrat anul trecut 12,2 milioane de dispozitive recondiționate.


Foto credit: Apple- robotul Daisy

Pentru a ajuta la aceste eforturi de reciclare, Apple folosește o echipă de roboți, inclusiv noul introdus Taz, o mașină care folosește o tehnologie asemănătoare tocătorului pentru a separa magneții de modulele audio pentru a recupera mai multe elemente rare. Robotul de dezasamblare iPhone Daisy, care poate dezasambla bateriile de telefon și le poate pregăti pentru revânzare, este acum capabil să demonteze 23 de tipuri diferite de modele de iPhone. Apple s-a oferit, de asemenea, să licențieze brevete legate de Daisy altor companii și cercetători in mod gratuit.

Apple a anuntat că are un alt robot, Dave, care dezasambla motoarele Taptic pentru a ajuta la recuperarea magneților din elemente rare, wolfram și oțel.

 

Compania și-a lansat, de asemenea, Raportul de progres de mediu din 2022, care detaliază progresul său către a deveni complet neutru în carbon până în 2030 și pentru a reduce deșeurile. Operațiunile Apple au avut amprenta neutra de carbon din 2020. Din 2018, birourile, magazinele și centrele sale de date au funcționat 100% cu energie regenerabilă.

„Pe măsură ce oamenii din întreaga lume se alătură sărbătoririi Zilei Pământului, facem progrese reale în munca noastră de a aborda criza climatică și de a face într-o zi produsele noastre fără a lua nimic din pământ”, Lisa Jackson, vicepreședintele Apple pentru mediu, politici și Social Initiative „Ritmul nostru rapid de inovare ajută deja echipele noastre să folosească produsele de astăzi pentru a construi produsele de mâine și, pe măsură ce lanțul nostru global de aprovizionare trece la energie curată, trasăm o cale pe care să o urmeze alte companii.”

 

 

Suport clienti 10.00- 18.00

0720569618 office@originandnatural.ro
https://www.linkedin.com/company/84012379/admin/

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!