Apple creste utilizarea materialelor reciclate în produsele sale

Apple creste utilizarea materialelor reciclate în produsele sale

Foto credit: Apple

Cu ocazia Zilei Pamantului, in Aprilie 2022 , Apple a dezvaluit o serie de initiative de mediu, inclusiv extinderea utilizarii materialelor reciclate in produsele sale.

Pe langa faptul ca a inceput sa foloseasca pentru prima data aur reciclat, Apple a dublat utilizarea tungstenului reciclat, a elementelor din resurse rare si a cobaltului, a spus compania. In 2021, materialele reciclate au reprezentat aproape 20% din materialele din produsele Apple, cel mai mare nivel inregistrat vreodata. Anul trecut, 59% din aluminiul din produsele Apple expediate a provenit din surse reciclate, unele produse continand 100% material reciclat in incinta.

 

Compania isi propune sa puna capat utilizării materialelor plastice in ambalaje pana in 2025. Din 2015, a redus cantitatea de materiale plastice din ambalaje cu 75%, astfel incat in ​​2021 cantitatea de materiale plastice din ambalaje a scazut la 4%.

In 2017, compania a anuntat obiectivul de a utiliza numai materiale regenerabile sau reciclabile pentru produsele sale. Anul trecut, produsele Apple au inclus 45% elemente din elemente rare reciclate si 30% staniu reciclat. Apple a folosit staniu 100% reciclat pentru lipirea placii logice principale a tuturor noilor produse iPhone, iPad, AirPod si Mac. Bateriile pentru iPhone folosesc, de asemenea, 13% cobalt reciclat. Apple foloseste acum aur reciclat certificat in iPhone 13 si iPhone 13 Pro pentru placarea placii logice principale si a cablurilor camerei din fata si din spate.

 

Avantajul reutilizarii tuturor acestor materiale este ca reduce mineritul. Apple spune ca au reusit sa recupereze suficient aur si cupru dintr-o tona metrica de piese iPhone, asa cum este extras de obicei din 2.000 de tone metrice de roca. Pe langa reutilizarea materialelor, Apple a livrat anul trecut 12,2 milioane de dispozitive reconditionate.


Foto credit: Apple- robotul Daisy

Pentru a ajuta la aceste eforturi de reciclare, Apple foloseste o echipa de roboti, inclusiv noul introdus Taz, o masina care foloseste o tehnologie asemanatoare tocatorului pentru a separa magnetii de modulele audio pentru a recupera mai multe elemente rare. Robotul de dezasamblare iPhone Daisy, care poate dezasambla bateriile de telefon si le poate pregati pentru revanzare, este acum capabil sa demonteze 23 de tipuri diferite de modele de iPhone. Apple s-a oferit, de asemenea, sa licentieze brevete legate de Daisy altor companii si cercetatori in mod gratuit.

Apple a anuntat ca are un alt robot, Dave, care dezasambla motoarele Taptic pentru a ajuta la recuperarea magnetilor din elemente rare, wolfram si otel.

 

Compania si-a lansat, de asemenea, Raportul de progres de mediu din 2022, care detaliaza progresul sau catre a deveni complet neutru in carbon pana in 2030 si pentru a reduce deseurile. Operatiunile Apple au avut amprenta neutra de carbon din 2020. Din 2018, birourile, magazinele si centrele sale de date au functionat 100% cu energie regenerabila.

„Pe masura ce oamenii din intreaga lume se alatura sarbătoririi Zilei Pamantului, facem progrese reale in munca noastra de a aborda criza climatica si de a face intr-o zi produsele noastre fara a lua nimic din pamant”, Lisa Jackson, vicepresedintele Apple pentru mediu, politici si Social Initiative „Ritmul nostru rapid de inovare ajuta deja echipele noastre sa foloseasca produsele de astazi pentru a construi produsele de maine si, pe masura ce lantul nostru global de aprovizionare trece la energie curata, trasam o cale pe care sa o urmeze alte companii.”

 

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!