Produse din Piele de Mar

Piele de Mar Eco-Friendly
Alternativa Sustenabila si Vegana pentru Moda si Accesorii

 

Pielea de mar reprezinta o alternativa inovativa si sustenabila la pielea traditionala, fiind fabricata din resturi organice de mere. Acest material ecologic nu doar ca reduce risipa alimentara, dar ofera si o solutie prietenoasa cu mediul pentru industria modei si cea a accesoriilor. Procesul de productie al pielii de mar implica reciclarea pulpei si a cojilor de mere, care altfel ar fi fost deseurile rezultate in urma productiei de suc. Materialele rezultate sunt apoi transformate intr-un material durabil, flexibil si estetic placut, care poate fi utilizat in fabricarea unei game variate de produse, de la incaltaminte si genti, pana la imbracaminte si accesorii.

Beneficiile pielii de mar sunt multiple, atat pentru consumatori, cat si pentru mediul inconjurator. Prima si cea mai evidenta este reducerea impactului asupra mediului: prin valorificarea deseurilor si minimizarea utilizarii resurselor animale sau sintetice, care sunt adesea daunatoare mediului, pielea de mar contribuie la un viitor mai sustenabil. De asemenea, acest material este o alternativa vegana, satisfacand cerintele consumatorilor preocupati de bunastarea animalelor.

Pielea de mar este apreciata pentru durabilitatea sa, fiind rezistenta la uzura si intretinere usoara, ceea ce o face o optiune practica pentru viata de zi cu zi. De asemenea, aspectul unic si calitatea materialului ofera o nota de distinctie si originalitate produselor fabricate din acesta.

Incorporarea pielii de mar in productia de bunuri nu doar ca promoveaza responsabilitatea fata de mediu, dar si inoveaza in designul si fabricarea produselor, oferind consumatorilor optiuni etice si estetic placute. 

Una dintre companiile pionier în acest domeniu este Frumat, o companie italiana care a transformat deseurile de mar din industria sucului într-un material sustenabil. Frumat a fost fondata de Alberto Volcan si a aparut ca raspuns direct la problema deseurilor agricole în regiunea Tirolul de Sud din Italia, o zona cunoscuta pentru productia sa mare de mere. În cautarea unei solutii pentru a valorifica deseurile generate de industria prelucrarii merelor, compania a dezvoltat un proces prin care fibrele celulozice extrase din coji si resturi de mar sunt transformate într-un material versatil.

Inovatia Frumat în crearea pielii de mar a fost recunoscuta si premiata; de exemplu, în 2018, compania a fost distinsă cu Technology and Innovation Award la Green Carpet Fashion Awards din Milano, Italia, un eveniment care celebreaza realizarile în domeniul modei sustenabile.

Materialul de mar a câstigat popularitate în ultimii ani, deoarece designerii și brandurile cauta alternative sustenabile care sa reduca dependenta de materialele traditionale cu impact ridicat asupra mediului. Cu toate acestea, este important de mentionat ca, desi Frumat este unul dintre pionierii acestui material, si alte companii si cercetatori lucreaza la dezvoltarea si îmbunatatirea materialelor sustenabile similare, folosind o varietate de deseuri organice si tehnologii inovatoare.
Materialul pe care noi il folosim in productie provine tot din Italia, iar producatorii acestuia lucreaza in mod activ la cercetarea si dezvoltarea lui din 2010.

Descoperiti gama noastra de produse fabricate din piele de mar si alaturati-va miscarii pentru un viitor mai verde! Cu fiecare alegere facuta, contribuim impreuna la reducerea impactului asupra mediului si sustinem inovatia in materiale ecologice.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!